De schaapskooi van stichting Schapedrift in Ermelo bestaat uit meer dan 70 vrijwilligers. Deze mensen zijn ook hard nodig, want zonder zou de schaapskudde en het nabij gelegen bezoekerscentrum niet kunnen bestaan.

Sinds 2003 is er in Ermelo een prachtige schaapskooi te vinden waar wel 400 Heideschapen ondergebracht kunnen worden. Naast de schaapskooi ligt het bijbehorende bezoekerscentrum. Voor Ermelo is dit een belangrijke toeristische trekpleister en rustplek voor wandelaars en fietsers.
Om deze mooie plek draaiende te houden is de stichting Schapedrift nog op zoek naar vrijwilligers.

Vrijwilliger Peter: "Het is heerlijk om 's ochtends om 8.30 te beginnen, als er een zonnetje doorkomt en dan te genieten van de rust en de omgeving. Ook al hebben we nu al heel wat vrijwilligers we kunnen nog wel een aantal handen extra gebruiken.” Zo zoekt de Schapedrift mensen bij het bezoekerscentrum om uitleg te geven, thee en koffie te schenken en de kassa te bedienen. Bij de buitendienst zijn ze op zoek naar mensen met twee rechterhanden die kunnen klussen, schapen voeren en het liefst ook nog trekker kunnen rijden.

contentmap_plugin
Plaats reactie

Dagoproep radio