In Beekbergen is het kleinste oorlogsmuseum van Nederland te vinden. In dit museum van collectie '40-45 is een verzameling te zien van merendeels voorwerpen uit Nederland die na de oorlog achtergebleven zijn. De collectie wat er in de afgelopen jaren is verzameld zijn schenkingen met een persoonlijk verhaal. Enkel en alleen hierdoor heeft de collectie kunnen uitgroeien tot hetgeen zij vandaag de dag is. Met name zijn vaak "de verhalen er achter" zeer waardevolle informatie voor het behoud van de geschiedenis over deze periode.

Heeft u nog voorwerpen uit WOII met een bijzonder verhaal? 
"Mocht u nog voorwerpen hebben en bent u op zoek naar een "goed huis" voor uw voorwerpen? Wellicht dat u dan aan ons denkt?"

U kunt hieronder uw reactie achter laten.

contentmap_plugin
Reacties  
# 0613452000Mia Bouwman 22-03-2016 12:11
Ik ben in het bezit van een "deken" welke door Amerikaanse huisvrouwen is gemaakt van allemaal lapjes van herenkostuums en afgezet met een soort groen legerstof, op de hoeken van de lapjes hebben ze als versiering gekleurde wollen draadjes genaaid, de achterkant is van 2 katoenen lappen.De afmeting is ongeveer 180X230. Een broer, uit Gendringen, van mijn opoe, is in de jaren 1920/30 met zijn gezin geëmigreerd naar Amerika en heeft deze deken in de oorlog opgestuurd naar mijn opoe en opa, later is hij bij ons in het gezin terecht gekomen en in hele koude winters werd hij als extra deken bij mijn broer en mij op bed gelegd. Ik ben bang dat als wij er niet meer zijn, deze deken in de container verdwijnt. Ik heb er een foto van gemaakt, maar die kan ik hier niet toevoegen.
Met vriendelijke groet.
Mia Bouwman.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# 0644946251J Lindeboom 30-03-2016 10:12
Ik heb een landkaart van ca. 60 × 40 cm. waarop Duitsland met omgeving staat afgebeeld.
Hierop kleurde mijn broer in hoe de ontwikkelingen waren van de geallieerden. Interesse?
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# 06-28820098Luc swagerman 12-02-2017 15:40
Ik heb een persoonsbewijs liggen van 1941 ( niet van eigen familie) Wilt U die hebben spreek dan op de voicemail in of sms het adres stuur ik deze op

Gr Luc
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Plaats reactie

Dagoproep radio

Opgelost

Ik heb op het schippersinternaat Stella Maris in Arnhem gezeten. Daar kwamen op 31 januari 1962 de Maranza zusjes optreden. Zij speelden gitaar en zongen.  De Zusters van de liefde organiseerde op verschillende locaties in Arnhem, verschillende optredens. Zo kwamen de Maranza zusjes opteden. De zusjes waren toentertijd ongeveer elf jaar, dezelfde leeftijd als ik in 1962 had. Ze hadden allebei een gitaar en zongen ook allebei. Tijdens het optreden heb ik een kaart gepakt waar de zusjes op staan, en al die tijd bewaard. Op deze kaart staat ook een adres. Alleen dit adres klopt niet meer, dit heb ik al uitgezocht. De zusters van de liefde, die het optreden destijds hebben geregeld, zijn inmiddels overleden.
Nu ben ik erg benieuwd naar hoe het met de zusjes is. En of zij nog spelen en zingen.

Weet jij meer over de Maranza zusjes? Reageer dan hieronder.

Verleden jaar hebben wij bij Dickens in de Liemers een doedelzakspeler gehad. Hij heeft beloofd dit jaar weer terug te komen. Helaas zijn wij zijn naam en zijn telefoonnummer kwijt. Kunnen jullie ons helpen?

Herkent u deze doedelzakspeler? Reageer dan hieronder.