Nog één keer het ouderlijk huis zien“, “Nog één keer naar het strand“, of “Die club bezoeken waar u altijd zo graag kwam“…?  Het lijken (laatste) wensen die heel eenvoudig te vervullen zijn. Voor mensen die niet lang meer te leven hebben, is dat echter niet altijd vanzelfsprekend omdat ze aan bed gekluisterd zijn en zittend vervoer bijvoorbeeld niet meer mogelijk is.

Stichting Veluwse Wens Ambulance maakt het mogelijk dat ook deze mensen hun (laatste) wens, geheel kosteloos, in vervulling kunnen laten gaan. De wensen en behoeften van de wensvrager staan daarbij centraal. De stichting is in het bezit van een eigen ambulance, zodat mensen ook liggend vervoerd kunnen worden. De Veluwse Wensambulance heeft al verschillende wensen kunnen vervullen van iemand die nog een laatste keer naar het strand wilde gaan tot iemand die bij het huwelijk van zijn kind aanwezig wilde zijn. 'We gaan altijd met twee personen mee tijdens een rit en daar zit ook een gediplomeerd verpleegkundige bij', laat  vrijwilliger Helma van den Berg weten. 

'Om wensen te kunnen blijven vervullen zijn we op zoek naar mensen die zich vrijwillig willen inzetten en ons willen helpen. Dat kan zijn het regelen van de wens zelf tot contact opnemen met instanties. Maar dat kan ook zijn dat ze mee gaan om voorlichting te geven op scholen, dat doen wij namelijk ook', aldus Helma.

Verder zoekt de Veluwse Wensambulance ook mensen die donateurs willen werven en het pr team willen ondersteunen tijdens evenementen. Helma: 'Wij zijn volledig afhankelijk van donateurs en giften als het gaat om het vervoeren van de mensen, want dit doen wij kosteloos'. 

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website

Wij zijn op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers voor de uitbreiding van ons PR team voor Arnhem e.o. Het betreft promotie activiteiten met als doel meer naamsbekendheid van de Stichting Veluwse Wens Ambulance! Lijkt het u leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan of wilt u misschien wel een donatie doen om nog meer wensen te vervullen? Laat het ons weten door hieronder te reageren.

contentmap_plugin
Reacties  
# 0653299531Riki van den Hurk 28-06-2016 12:42
is er ook behoefte aan andere vrijwilligers inzet dan voor de PR?
Ik zou werkzaamheden kunnen doen b.v. voor intakes of begeleider bij het vervullen van wensen.
Ik ben 66 jaar en met pensioen. Ik heb t/m 64 jaar gewerkt, eerst als huisarts, later als verpleeghuisarts en de laatste 13 jaar als bedrijfsarts.
Met vriendelijke groet Riki van den Hurk.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# 0633617992daan van den Oever 11-03-2017 23:53
Kan evt een ritje in een oldtimer aanbieden.

Opel kapitein ( 1955 )

Opel Rekord ( 1965 )
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# RE: Stichting Veluwse Wensambulance zoekt vrijwilligers die helpen bij het in vervulling gaan van bijzondere wensenChantal Hoogeveen Evers 09-05-2017 16:33
Zou me graag als vrijwilliger aan willen bieden om samen met de andere vrijwilligers de cliënt met de wens een zo'n mooie dag te laten beleven als maar kan.
Ik vind dit een hele dankbare dienst waar ik graag mijn bijdrage aan wil leveren.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Plaats reactie

Dagoproep radio