Stichting het Passion biedt hulp aan mensen die aan de rand van de samenleving leven, denk daarbij aan dak- en thuislozen en verslaafden. Bij het Passion krijgen ze een zogenaamde time-out.

Omringd door vrijwilligers vinden dak- en thuislozen in 4 tot 6 weken tijd nieuwe energie om zinvolle vervolgstappen te overwegen. Hierbij krijgen ze professionele begeleiding om wellicht een stap te maken naar een concreet vervolgtraject. Het Passion ligt als een baken van rust in het landschap van de Achterhoek. Een ideale plek om tot rust te komen en na te denken over de toekomst.

Het Passion is een diaconaal project en afhankelijk van giften en de inzet van vrijwilligers. Het Passion heeft vrijwilligers die een vast dagdeel in de week komen maar er zijn ook werkvakanties. Mensen die een midweek op het Passion verblijven in hun eigen accommodatie. De helft van de tijd kunnen ze vrij besteden, de andere helft zijn ze vrijwilliger. Je moet dan denken aan het helpen bij koffie en thee zetten, schoonmaakwerkzaamheden, de avondmaaltijd bereiden maar ook heel simpel; een goed gesprek. Dat is voor deze doelgroep heel belangrijk en wordt zeer gewaardeerd.

Het Passion is op zoek naar een vaste vrijwilliger maar ook naar mensen die een werkvakantie bij hen willen doorbrengen. Kijk hier voor meer informatie. Of wilt u zich aanmelden als vrijwilliger? Laat dan hieronder een reactie achter!

contentmap_plugin
Plaats reactie

Dagoproep radio

Opgelost

Ik heb op het schippersinternaat Stella Maris in Arnhem gezeten. Daar kwamen op 31 januari 1962 de Maranza zusjes optreden. Zij speelden gitaar en zongen.  De Zusters van de liefde organiseerde op verschillende locaties in Arnhem, verschillende optredens. Zo kwamen de Maranza zusjes opteden. De zusjes waren toentertijd ongeveer elf jaar, dezelfde leeftijd als ik in 1962 had. Ze hadden allebei een gitaar en zongen ook allebei. Tijdens het optreden heb ik een kaart gepakt waar de zusjes op staan, en al die tijd bewaard. Op deze kaart staat ook een adres. Alleen dit adres klopt niet meer, dit heb ik al uitgezocht. De zusters van de liefde, die het optreden destijds hebben geregeld, zijn inmiddels overleden.
Nu ben ik erg benieuwd naar hoe het met de zusjes is. En of zij nog spelen en zingen.

Weet jij meer over de Maranza zusjes? Reageer dan hieronder.

Verleden jaar hebben wij bij Dickens in de Liemers een doedelzakspeler gehad. Hij heeft beloofd dit jaar weer terug te komen. Helaas zijn wij zijn naam en zijn telefoonnummer kwijt. Kunnen jullie ons helpen?

Herkent u deze doedelzakspeler? Reageer dan hieronder.