Ik ben in het bezit van een afscheidspenning van PTT post t.n.v. Bartholomeus Johannes Martinus Hendrikus Bartels welke is uitgereikt op 30 november 1959 te Arnhem. Ik heb zelf ook jaren bij PTT post gewerkt en een klein postmuseum thuis. 25 jaar geleden tijdens een vakantie in Praag vond ik deze penning tussen een muntenverzameling en ik zou het een leuk idee vinden als ik in contact kan komen met de familie van deze meneer. Waarschijnlijk was deze man expediteur en was zijn taak post sorteren. Het was gebruikelijk dat mensen bij afscheid een penning kregen. Hij heeft tussen 1914 en 1959 bij PTT post gewerkt.

Wie kan Wim van de Hel uit Apeldoorn helpen met zijn zoektocht. Laat het ons weten door hieronder een reactie achter te laten!

 

contentmap_plugin
Plaats reactie

Dagoproep radio

Opgelost

Ik heb op het schippersinternaat Stella Maris in Arnhem gezeten. Daar kwamen op 31 januari 1962 de Maranza zusjes optreden. Zij speelden gitaar en zongen.  De Zusters van de liefde organiseerde op verschillende locaties in Arnhem, verschillende optredens. Zo kwamen de Maranza zusjes opteden. De zusjes waren toentertijd ongeveer elf jaar, dezelfde leeftijd als ik in 1962 had. Ze hadden allebei een gitaar en zongen ook allebei. Tijdens het optreden heb ik een kaart gepakt waar de zusjes op staan, en al die tijd bewaard. Op deze kaart staat ook een adres. Alleen dit adres klopt niet meer, dit heb ik al uitgezocht. De zusters van de liefde, die het optreden destijds hebben geregeld, zijn inmiddels overleden.
Nu ben ik erg benieuwd naar hoe het met de zusjes is. En of zij nog spelen en zingen.

Weet jij meer over de Maranza zusjes? Reageer dan hieronder.

Verleden jaar hebben wij bij Dickens in de Liemers een doedelzakspeler gehad. Hij heeft beloofd dit jaar weer terug te komen. Helaas zijn wij zijn naam en zijn telefoonnummer kwijt. Kunnen jullie ons helpen?

Herkent u deze doedelzakspeler? Reageer dan hieronder.