Update: Jos heeft inmiddels al een aantal prachtige plekken waar hij op zoek kan en is geweest. Hij heeft bijvoorbeeld al een van de twee verloren gouden trouwringen gevonden in een tuin en hij zoekt de grond af bij een stuk grond vlakbij kasteel Dorth. Maar heeft u nog een stuk grond die Jos eens mag komen afspeuren? Laat hieronder uw reactie dan zeker achter. 

Mijn naam in Jos Venhorst en voor mijn hobby, het zoeken met een metaaldetector, ben ik op zoek naar akkerlanden, weilanden, boomgaarden of braakliggende terreinen. Bent u benieuwd welke verborgen geheimen uw grond prijs wilt geven, of bent u iets van metaal (dus ook zilver of goud) kwijt, dan hoor ik graag van u. Mocht ik al zoekende metalen afval vinden, dan ruim ik dit op. Uw grond wordt dus schoner.En verder laat ik uw eigendom achter zoals ik eraan begonnen ben, dus netjes en zonder gaten. Verder is het bij wet zo vastgelegd dat wanneer er iets gevonden wordt de waarde  voor de helft van de eigenaar is en de ander helft is dan voor de vinder. Verder is het wel goed om te vermelden dat er niet in alle gemeenten gezocht mag worden met een metaaldetector.

Bent u zelf eigenlijk ook wel nieuwsgierig naar wat erbij u in de grond zit? Of bent u iets kwijt geraakt en kunt u wel wat hulp gebruiken bij het zoeken laat het ons weten!

 
contentmap_plugin
Reacties  
# 0612318327Bert van Schooten 13-07-2016 09:53
Wij hebben 5 ha akkerland en een klusje in Harfsen, Gemeente Lochem
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# RE: Bent u benieuwd welke verborgen geheimen in uw grond zitten?Jos Venhorst 13-07-2016 17:11
Hallo Bert, bedankt voor deze reactie. Zodra ik jouw gegevens heb van Omroep Gelderland neem ik contact op.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# 0544374087Jan Wopereis 17-10-2016 11:03
Jos Venhorst,
Toen ik het programma van je hobby op tv. Gelderland zag, vroeg ik mij af, of je ook een verloren gehoorapparaat kunt opsporen.
Zo'n apparaat bevat inwendig natuurlijk metalen, maar is wel omhuld door kunststof.
Ik ben op zondag 9 oktober 2016 n.l zo'n apparaat kwijt geraakt op een boerderij met geiten e.d. voor gezinsvermaak. Dit was in Haarzuilens.
Daar lag veel stro e.d. en ik heb het helaas niet terug kunnen vinden.
Het is natuurlijk een speld in een hooiberg.
Ik ben benieuwd.
Graag een reactie.
Jan.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# 0646256260John Buitenhuis 26-10-2016 15:46
dag Jos,

Ik heb een weideperceel in Wenum Wiesel van ca. 0,5 ha. wat al decennia niet geroerd is, en waar je wat mij betreft mag zoeken
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# 0481-371192annet 12-01-2017 15:47
Hallo Jos,ik ben een gedeelte van een gouden hanger verloren in mijn tuin.
Misschien wil jij hierna zoeken. De hanger is van mijn oma geweest en heeft een emotionele waarde voor mij.Ik woon in Elst GLD.
Groeten Annet
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Plaats reactie

Dagoproep radio