Ik ben mevrouw Zegers uit Duiven en ik ben 86 jaar, maar ik zit zeker niet stil. Elke dag ben ik bezig met het haken voor een hele grote deken voor KIKA. Samen met twee anderen dames komen wij elke donderdagochtend samen om te haken. De stukken die klaar zijn worden opgestuurd naar Leeuwarden. Hier worden alle stukken verzameld om er de grootste deken van de wereld van te maken. De deken wordt in totaal 4 voetbalvelden groot en we zijn al aardig op weg. Als de deken af is worden de stukken verdeeld, de allermooiste worden geveild waarvan de opbrengst naar KIKA gaat en de andere dekens gaan naar de armen. 

Om de allergrootste deken van de wereld te maken hebben de dames nog heel wat wol nodig. Heeft u nog wat liggen zodat ze weer verder kunnen met haken? Laat hieronder uw reactie achter.

Het is voor het goede doel!


Foto: Een van de dekens die door mevrouw Zegers is gehaakt. 

contentmap_plugin
Reacties  
# 06 - 14603262Marieke Bach 15-09-2016 15:54
ik heb nog een hele zak met wol voor mevrouw Zegers. Waar kan ik deze zak in Duiven afleveren?
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# 0650261271Janny 30-09-2016 09:25
U maakt ook kaarten voor Kika. Omdat ik mijn hobby heb beëindigd.Heb ik erg veel spullen over. Heeft u hier belang bij? U mag het gratis komen ophalen.
Met vriendelijke groet,
Janny
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# 0481424767lida Leenders 08-02-2017 16:35
Ik heb nog een mand wol en katoen ' mag worden opgehaald of moet het gebracht worden.
Groetjes Lida
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# 0610534670Lianne vonk 01-11-2017 14:50
Bij het opruimen van het huis van mijn moeder vond ik veel wol. Ik heb een grote doos vol. Ik zou het ook bij willen brengen als het in Gelderland is.
Groetjes Lianne
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Plaats reactie

Dagoproep radio

Opgelost

Ik heb op het schippersinternaat Stella Maris in Arnhem gezeten. Daar kwamen op 31 januari 1962 de Maranza zusjes optreden. Zij speelden gitaar en zongen.  De Zusters van de liefde organiseerde op verschillende locaties in Arnhem, verschillende optredens. Zo kwamen de Maranza zusjes opteden. De zusjes waren toentertijd ongeveer elf jaar, dezelfde leeftijd als ik in 1962 had. Ze hadden allebei een gitaar en zongen ook allebei. Tijdens het optreden heb ik een kaart gepakt waar de zusjes op staan, en al die tijd bewaard. Op deze kaart staat ook een adres. Alleen dit adres klopt niet meer, dit heb ik al uitgezocht. De zusters van de liefde, die het optreden destijds hebben geregeld, zijn inmiddels overleden.
Nu ben ik erg benieuwd naar hoe het met de zusjes is. En of zij nog spelen en zingen.

Weet jij meer over de Maranza zusjes? Reageer dan hieronder.

Verleden jaar hebben wij bij Dickens in de Liemers een doedelzakspeler gehad. Hij heeft beloofd dit jaar weer terug te komen. Helaas zijn wij zijn naam en zijn telefoonnummer kwijt. Kunnen jullie ons helpen?

Herkent u deze doedelzakspeler? Reageer dan hieronder.