Sinds 3 jaar hebben wij de caravan van mijn schoonouders overgenomen. Sindsdien gaan wij bijna elk weekend naar Camping De Bosgraaf in Lieren waar ons "tweede huisje" staat. In onze tuin staat een oude lantaarnpaal. Deze lantaarnpaal heeft mijn schoonvader gekregen toen hij met pensioen ging.

Nu ben ik al ruim een jaar op zoek naar een andere bovenkant op de lantaarn. Zoals u op de foto kunt zien zit er nu een bol bovenop. Wat mijn vrouw en ik willen is juist een bovenkant die erop hoort. Ik heb al bij verschillende gemeente in de omgeving van Lieren en de omgeving van Rijswijk ZH geïnformeerd maar helaas kan niemand mij helpen.

Is er iemand die ons kan helpen bij het vinden van de juiste bovenkant? Reageren kan hieronder!

contentmap_plugin
Reacties  
# 0243220153Erik Kersten 22-09-2016 14:46
Deze lantaarns werden gegoten door de Soester Gieterij in Soest voor gemeentes. Deze gieterij is later verhuist naar Almere en failliet gegaan.
Ik kende de eigenaar van de Soester gieterij zakelijk maar dat is al enige jaren geleden.
Wellicht weet hij waar deze kappen vandaan kwamen.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Plaats reactie

Dagoproep radio

Opgelost

Ik heb op het schippersinternaat Stella Maris in Arnhem gezeten. Daar kwamen op 31 januari 1962 de Maranza zusjes optreden. Zij speelden gitaar en zongen.  De Zusters van de liefde organiseerde op verschillende locaties in Arnhem, verschillende optredens. Zo kwamen de Maranza zusjes opteden. De zusjes waren toentertijd ongeveer elf jaar, dezelfde leeftijd als ik in 1962 had. Ze hadden allebei een gitaar en zongen ook allebei. Tijdens het optreden heb ik een kaart gepakt waar de zusjes op staan, en al die tijd bewaard. Op deze kaart staat ook een adres. Alleen dit adres klopt niet meer, dit heb ik al uitgezocht. De zusters van de liefde, die het optreden destijds hebben geregeld, zijn inmiddels overleden.
Nu ben ik erg benieuwd naar hoe het met de zusjes is. En of zij nog spelen en zingen.

Weet jij meer over de Maranza zusjes? Reageer dan hieronder.

Verleden jaar hebben wij bij Dickens in de Liemers een doedelzakspeler gehad. Hij heeft beloofd dit jaar weer terug te komen. Helaas zijn wij zijn naam en zijn telefoonnummer kwijt. Kunnen jullie ons helpen?

Herkent u deze doedelzakspeler? Reageer dan hieronder.