Update: Na de uitzending zijn er enorm veel reacties binnengekomen bij het Veteranen Inloophuis Arnhem. Mensen hebben spullen gedoneerd en er zijn nieuwe vrijwilligers. Maar het Inloophuis kan altijd nieuwe spullen en vrijwilligers gebruiken!

 

Bij het Veteranen Inloophuis in Arnhem zijn alle veteranen welkom. Patrick, zelf oud militair, heeft dit inloophuis opgezet. Het Veteranen Inloophuis is een non-profitorganisatie die aan veteranen en hun partners, gezinsleden en geïnteresseerden een plek aanbiedt om elkaar te ontmoeten, verhalen te doen uitwisselen, ervaringen te delen , maar bovenal vinden wij het belangrijk om een veilige maar gezellige ontmoetingsplaats aan te bieden. Wij zijn er niet alleen voor postactieve veteranen maar ook voor de actief dienende veteranen. 

Het Veteranen Inloophuis Arnhem biedt de mogelijkheid om tijdelijk te logeren en te verblijven. Wij hebben een aantal slaapkamers. De nood slaapkamer bezit weinig luxe, het heeft een hotel kamer idee. Er staat een bed, tafel en stoel, en er is er een mogelijkheid om te douchen. Verder zijn er genoeg activiteiten en klussen te doen in het inloophuis zodat men zich niet hoeft te vervelen. We hebben ook een gezinskamer die bedoeld is voor een kortdurend verblijf, in deze kamer staat een twee- persoonsbed en heeft de mogelijkheid om kinderen te laten slapen en te verblijven. Er is ook een mogelijkheid om zelf te koken. We hebben een enorme bedrijfskeuken en kantine. Verder wordt er iedere avond door de bewoners zelf gekookt.

Hiervoor zoeken we nog vrijwilligers die ons kunnen helpen om een lekkere maaltijd neer te zetten. Alle hulp is welkom!

Houdt u van koken? Help mee om een lekkere maaltijd neer te zetten voor de veteranen in het Inloophuis in Arnhem. 

 

  

Reacties  
# 06-38086176richard mallo 23-10-2016 22:04
Na aanleiding van de uitzending gelderland helpt,zou ik graag bij jullie organisatie een steentje bij willen dragen als vrijwilliger.Ik ben 49 jaar en zoon van een oorlogsveteraan,mijn vader heeft gediend in de 90 jaren.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# RE: 06-38086176Patrick 02-01-2017 13:33
Kom een x langs dan praten we erover
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# 0623864170Nelia Banwarie 13-12-2016 15:49
Ik zou heel graag mee willen helpen met koken
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# 0644015972jeroen 04-01-2017 10:50
Wil graag koken voor jullie, zelf veteraan, kok chauffeur, bevo klasse 1,3,5. 3 x Bosnie en 1 jaar TK voor Echoes The Windmill....... dus... geef maar een belletje voor een gesprek...
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Plaats reactie

Dagoproep radio

Opgelost

Ik heb op het schippersinternaat Stella Maris in Arnhem gezeten. Daar kwamen op 31 januari 1962 de Maranza zusjes optreden. Zij speelden gitaar en zongen.  De Zusters van de liefde organiseerde op verschillende locaties in Arnhem, verschillende optredens. Zo kwamen de Maranza zusjes opteden. De zusjes waren toentertijd ongeveer elf jaar, dezelfde leeftijd als ik in 1962 had. Ze hadden allebei een gitaar en zongen ook allebei. Tijdens het optreden heb ik een kaart gepakt waar de zusjes op staan, en al die tijd bewaard. Op deze kaart staat ook een adres. Alleen dit adres klopt niet meer, dit heb ik al uitgezocht. De zusters van de liefde, die het optreden destijds hebben geregeld, zijn inmiddels overleden.
Nu ben ik erg benieuwd naar hoe het met de zusjes is. En of zij nog spelen en zingen.

Weet jij meer over de Maranza zusjes? Reageer dan hieronder.

Verleden jaar hebben wij bij Dickens in de Liemers een doedelzakspeler gehad. Hij heeft beloofd dit jaar weer terug te komen. Helaas zijn wij zijn naam en zijn telefoonnummer kwijt. Kunnen jullie ons helpen?

Herkent u deze doedelzakspeler? Reageer dan hieronder.