Ik zoek een film over Doesburg die rond 1960 ( of eind jaren'50) gemaakt is door de Stichting Bartimeus in samenwerking met een Doesburgse vereniging. Op de film staan veel inwoners van Doesburg, waaronder de moeder van mijn man. Zij is jong overleden en mijn schoonzussen hebben weinig herinneringen aan haar. Het zou voor hen heel veel betekenen als ze die film nog eens zouden kunnen zien. Navraag bij Bartimeus, bij museum De Rode Toren hebben niets opgeleverd.
De film hebben zij destijds in de bioscoop gezien, maar de herinneringen aan de film zijn vaag. 

 

Weet u waar de film is? Of heeft u deze film? Laat het ons weten!

Reacties  
# 0627296410Wim 09-11-2016 21:03
Ik heb ooit voor iemand een videoband van oud Doesburg overgezet op dvd. Het is een film uit 1951 en duurt 62 minuten. Dit zou misschien wel eens de gezochte film kunnnen zijn. Ik heb de film zelf ook in mijn bezit
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# RE: Wie weet waar de film over Doesburg uit 1960 is?Marry Potjes 12-11-2016 14:54
Dit is helaas niet de film die wij zoeken. We kennen deze film wel. De gezochte film is van eind jaren '50 of begin jaren '60.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Plaats reactie

Dagoproep radio

Opgelost

Ik heb op het schippersinternaat Stella Maris in Arnhem gezeten. Daar kwamen op 31 januari 1962 de Maranza zusjes optreden. Zij speelden gitaar en zongen.  De Zusters van de liefde organiseerde op verschillende locaties in Arnhem, verschillende optredens. Zo kwamen de Maranza zusjes opteden. De zusjes waren toentertijd ongeveer elf jaar, dezelfde leeftijd als ik in 1962 had. Ze hadden allebei een gitaar en zongen ook allebei. Tijdens het optreden heb ik een kaart gepakt waar de zusjes op staan, en al die tijd bewaard. Op deze kaart staat ook een adres. Alleen dit adres klopt niet meer, dit heb ik al uitgezocht. De zusters van de liefde, die het optreden destijds hebben geregeld, zijn inmiddels overleden.
Nu ben ik erg benieuwd naar hoe het met de zusjes is. En of zij nog spelen en zingen.

Weet jij meer over de Maranza zusjes? Reageer dan hieronder.

Verleden jaar hebben wij bij Dickens in de Liemers een doedelzakspeler gehad. Hij heeft beloofd dit jaar weer terug te komen. Helaas zijn wij zijn naam en zijn telefoonnummer kwijt. Kunnen jullie ons helpen?

Herkent u deze doedelzakspeler? Reageer dan hieronder.