Elk Welzijn in Culemborg is op zoek naar Time- Out vrijwilligers. Dit zijn vrijwilligers die een mantelzorger af kunnen lossen zodat ze even een uurtje iets voor zichzelf kunnen doen.
De vrijwilliger hoeft geen zorgachtergrond te hebben je kan namelijk mee doen aan een training. Hier leer je bijvoorbeeld hoe je moet om gaan met mensen met dementie. In de praktijk blijkt dat mantelzorgers het namelijk vaak lastig vinden om iemand te vragen die hen eens kan af lossen. 

Wat ga je doen als vrijwilliger:
Je vormt een duo met een andere vrijwilliger zodat de kans groter is dat een mantelzorger ook echt afgelost kan worden. Een mantelzorger kan maximaal 4 uur aansluitend afgelost worden. Vaak gaat het maar om een paar uurtjes per week. Even zelf boodschappen kunnen doen, naar de kapper gaan enz.  Wil je als vrijwilliger liever niet iemand helpen om naar de wc te gaan dan hoeft dat niet. Er wordt altijd gekeken naar wat een vrijwilliger wel of niet wil doen, op basis daarvan wordt je aan iemand gekoppeld. Mensen denken vaak dat je een patiënt bezig moet houden maar over het algemeen is dat helemaal niet zo. Soms ligt de patiënt overdag te rusten en hoef je alleen maar aanwezig te zijn in geval van nood.


Wilt u ook Time - Out vrijwilliger worden? Laat uw reactie dan hieronder achter. 

Plaats reactie

Dagoproep radio