Update: Heel goed nieuws! De twee boekjes zijn direct na de televisie uitzending gevonden. Judy is ontzettend blij dat ze de boekjes weer in bezit heeft!

Ik ben op zoek naar de boekjes; 'Lodewijk de Mensenredder' en 'Lodewijk de circushond' van Diet kramer. De boekjes zijn moeilijk te krijgen omdat het oude boekjes zijn, geschreven in 1951 en 1960. Ze gaan over een teckel die leeft in Indonesië. Zelf heb ik het begin van mijn leven moeten doorbrengen in een Jappenkamp en dat heeft zijn sporen nagelaten. Ik ben vooral naar deze twee titels op zoek om herinneringen op te halen. Ons gezin bestaat uit drie kinderen en tijdens onze eerste Sinterklaas in vrijheid kregen wij van onze ouders deze boekjes.

Helaas zijn wij deze boekjes kwijt geraakt en dus bij deze mijn vraag of er mensen zijn die deze boekjes in hun bezit hebben. Ik heb inmiddels negen kleinkinderen en ik zou het leuk vinden om de kinderen voor te lezen uit deze boeken die voor mij een bijzondere betekenis hebben.

Wie kan Judy aan deze boekjes helpen? Reageren kan hieronder!

 

 

 

Reacties  
# 0640444233Channa Olieman 03-07-2017 04:13
Beste Judy,

Ik heb het boek Lodewijk de mensenredder. Het is in niet zo'n heel beste conditie, echt stuk gelezen en weer aan elkaar geplakt.
Als u het wilt hebben kunt u mij bellen.

Met vriendelijke groet

Channa Olieman
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Plaats reactie

Dagoproep radio

Opgelost

Ik heb op het schippersinternaat Stella Maris in Arnhem gezeten. Daar kwamen op 31 januari 1962 de Maranza zusjes optreden. Zij speelden gitaar en zongen.  De Zusters van de liefde organiseerde op verschillende locaties in Arnhem, verschillende optredens. Zo kwamen de Maranza zusjes opteden. De zusjes waren toentertijd ongeveer elf jaar, dezelfde leeftijd als ik in 1962 had. Ze hadden allebei een gitaar en zongen ook allebei. Tijdens het optreden heb ik een kaart gepakt waar de zusjes op staan, en al die tijd bewaard. Op deze kaart staat ook een adres. Alleen dit adres klopt niet meer, dit heb ik al uitgezocht. De zusters van de liefde, die het optreden destijds hebben geregeld, zijn inmiddels overleden.
Nu ben ik erg benieuwd naar hoe het met de zusjes is. En of zij nog spelen en zingen.

Weet jij meer over de Maranza zusjes? Reageer dan hieronder.

Verleden jaar hebben wij bij Dickens in de Liemers een doedelzakspeler gehad. Hij heeft beloofd dit jaar weer terug te komen. Helaas zijn wij zijn naam en zijn telefoonnummer kwijt. Kunnen jullie ons helpen?

Herkent u deze doedelzakspeler? Reageer dan hieronder.