Ik zoek een luciferdoosje met afbeelding van de Groote Kerk (tegenwoordig Eusebiuskerk) in Arnhem.  De kerk is in de oorlog verwoest door een brand en om geld voor herstel binnen te krijgen werden lucifers verkocht in de jaren 1950. Pakje met 10 doosjes voor F 1.00. De actie kreeg de naam 'Door vuur geveld met vuur hersteld'.  We verkochten de luciferdoosjes langs de deuren.  Ik draag de kerk nog steeds een warm hard toe en zou willen dat het doosje weer in de kerk komt te liggen, omdat dit toch een stukje geschiedenis is wat bij de kerk hoort.

Wie o wie kan Christien helpen aan dit luciferdoosje? Reageren kan hieronder!

Plaats reactie

Dagoproep radio

Opgelost

Ik heb op het schippersinternaat Stella Maris in Arnhem gezeten. Daar kwamen op 31 januari 1962 de Maranza zusjes optreden. Zij speelden gitaar en zongen.  De Zusters van de liefde organiseerde op verschillende locaties in Arnhem, verschillende optredens. Zo kwamen de Maranza zusjes opteden. De zusjes waren toentertijd ongeveer elf jaar, dezelfde leeftijd als ik in 1962 had. Ze hadden allebei een gitaar en zongen ook allebei. Tijdens het optreden heb ik een kaart gepakt waar de zusjes op staan, en al die tijd bewaard. Op deze kaart staat ook een adres. Alleen dit adres klopt niet meer, dit heb ik al uitgezocht. De zusters van de liefde, die het optreden destijds hebben geregeld, zijn inmiddels overleden.
Nu ben ik erg benieuwd naar hoe het met de zusjes is. En of zij nog spelen en zingen.

Weet jij meer over de Maranza zusjes? Reageer dan hieronder.

Verleden jaar hebben wij bij Dickens in de Liemers een doedelzakspeler gehad. Hij heeft beloofd dit jaar weer terug te komen. Helaas zijn wij zijn naam en zijn telefoonnummer kwijt. Kunnen jullie ons helpen?

Herkent u deze doedelzakspeler? Reageer dan hieronder.