Update: Het album gaat naar het Streekarchief Westland. 

Nadat mijn tante Tine Klaver op 93 jarige leeftijd overleed, kreeg ik dit album in mijn bezit met daarin geboortekaartjes en babyfoto's uit de jaren 1935 - 1958. Mijn tante was in die jaren kraamverzorgster en werkzaam in Noord- en Zuid Holland. Ze is altijd alleen gebleven. Voor ons was ze een hele leuke en lieve tante die ons leerde fietsen en rare liedjes met ons zong, waar wij als kinderen erg om konden lachen, onze moeder overigens iets minder. Ze was een zeer zelfstandige vrouw die wist wat ze wilde. In die tijd verdiende je niet veel als kraamverzorgster. Tine kwam veel bij ons over de vloer en ik bewaar warme herinneringen aan haar. Zelf ben ik nu 82 jaar en bezig met het 'ontspullen'.  Nu zoek ik iemand of een instelling die plezier beleeft aan dit album.

Heeft u interesse in dit album? Laat het ons weten door hieronder te reageren! 

Tante Tine met baby

Geboortekaartjes album

Plaats reactie

Dagoproep radio

Opgelost

Ik heb op het schippersinternaat Stella Maris in Arnhem gezeten. Daar kwamen op 31 januari 1962 de Maranza zusjes optreden. Zij speelden gitaar en zongen.  De Zusters van de liefde organiseerde op verschillende locaties in Arnhem, verschillende optredens. Zo kwamen de Maranza zusjes opteden. De zusjes waren toentertijd ongeveer elf jaar, dezelfde leeftijd als ik in 1962 had. Ze hadden allebei een gitaar en zongen ook allebei. Tijdens het optreden heb ik een kaart gepakt waar de zusjes op staan, en al die tijd bewaard. Op deze kaart staat ook een adres. Alleen dit adres klopt niet meer, dit heb ik al uitgezocht. De zusters van de liefde, die het optreden destijds hebben geregeld, zijn inmiddels overleden.
Nu ben ik erg benieuwd naar hoe het met de zusjes is. En of zij nog spelen en zingen.

Weet jij meer over de Maranza zusjes? Reageer dan hieronder.

Verleden jaar hebben wij bij Dickens in de Liemers een doedelzakspeler gehad. Hij heeft beloofd dit jaar weer terug te komen. Helaas zijn wij zijn naam en zijn telefoonnummer kwijt. Kunnen jullie ons helpen?

Herkent u deze doedelzakspeler? Reageer dan hieronder.