Wie kan mij helpen aan een elektronische koffiemolen. Voor het fijnmalen van lijnzaad en andere soorten zaden. Met een vijzel, een hakmolen of keukenmachine lukt het niet om zaden te kneuzen en dan is een molen handiger. Lijnzaad is gezond. We gebruiken het zelf maar geven het ook aan onze honden. Het is goed voor de darmen alleen is de werking alleen goed als de zaden echt fijngemalen zijn, vandaar onze vraag!

Kunt Ria helpen? Reageer dan hieronder!

 

 

Reacties  
# 0571290911C. van Harten 19-10-2017 08:04
Ik wil u even op het volgende wijzen. Via de site op gezondheidsnet kreeg ik de volgende mededeling.

In de kwark of yoghurt, door een salade of in een smoothie: lijnzaad geeft er een extra bite aan. Toch kun je er beter niet te veel van eten. Lijnzaad bevat van nature namelijk cyanogenen. Deze kan het menselijk lichaam omzetten in de giftige stof cyanide, oftewel blauwzuur.


Volgens het Voedingscentrum kan een beperkt en tijdelijk gebruik van 15 tot 45 gram gebroken lijnzaad per dag geen kwaad. Maar eet vooral geen grote hoeveelheden.

Niet alleen lijnzaad bevat cyanogenen. Ook bijvoorbeeld vlierbessen, bittere amandelen en cassave bevatten deze stof. Als het lichaam deze stof omzet in de gifstof cyanide kunnen mensen klachten krijgen. Een hoge dosis kan de ademhaling belemmeren en een hartstilstand veroorzaken.

Hoe fijner, hoe schadelijker
Hoe fijner het zaad gemalen wordt, des te groter is de kans dat schadelijke verbindingen worden opgenomen door het lichaam. Daarom kun je beter gebroken dan gemalen lijnzaad gebruiken. Bij lijnzaadolie speelt de problematiek veel minder. De cyanide die in lijnzaad voorkomt blijft in de pulp achter bij het persen van de olie. Eventuele kleine resten die overblijven in de lijnzaadolie vormen geen risico.

Ik hoop dat ik u hiermee geholpen heb.
Met vriendelijke groet,
C. van Harten
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# 0575463150jo lubbers 26-10-2017 18:01
Hallo Ria , Wat ik nog heb staan is een gebruikte electrische wand koffie molen die vanwege de snelfiltermaling nooit meer gebruikt werd. Ook een beker met messen met een staafmixer om er op te zetten en te malen. En ev.een ouderwetse handkoffiemolen van PeDe die ze vroeger op schoot gebruikten om de dagelijkse koffie te malen. Deze staat niks te doen op de keukenkast.

Wel zelf ophalen in Hengelo-Geld.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Plaats reactie

Dagoproep radio