Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Museumtuin 't Olde Ras in Doesburg bestaat 25 jaar dit jaar en houdt zich bezig met het behouden van oude fruitrassen. Anderhalve hectare wordt elke dag gekoesterd en verzorgd door een kleine groep vrijwilligers. Elke dag werken we met veel liefde eraan om de vaak zeer zeldzame bomen te behouden. Ook restaureren we oud fruit buiten de Museumtuin. 'T Olde Ras is tevens een plek voor mensen met een achterstand tot de maatschappij, of die willen re integreren na vele jaren thuiszitten.

Afgelopen jaar zijn er twee van onze jonge sterke mannen vanuit de Museumtuin uiteindelijk aan een betaalde baan gekomen. Missie geslaagd! Hiermee komen we qua onderhoud in de boomgaard helaas wel in de problemen, de handjes deden goed en fysiek werk, ze worden gemist! Wie wil er graag buiten werken en is graag bezig met de natuur? Wij hebben zes dagen per week plek voor meerdere vrijwilligers die ons goede werk willen komen ondersteunen.

Voor het voortbestaan van de Museumtuin is het van groot belang dat ons team dit jaar permanent wordt versterkt door vrijwilligers. Affiniteit hebben met buiten is wel een must, ervaring in het groen niet. Alles wat je zou moeten weten, gaan wij je leren! Iedereen vanaf 18 jaar is welkom. 

Heeft u groene vingers en geniet u ervan om lekker buiten aan het werk te zijn? Laat hieronder een bericht achter!

Reclame