Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Sinds 2015 is oud basketballer Rian Jambo, begonnen met het geven van basketballes aan de jeugd van Hannaslust in Suriname. De jongeren pakken het super op en al snel is besloten om deze pupillen in te schrijven bij de Surinaamse Basketbal Associatie onder de naam Ballers Club Wanica. Inmiddels zijn zelfs 3 spelers geselecteerd voor de U14 nationale selectie van Suriname.

Het team telt momenteel 25 leden in de leeftijdsklasse 6-14 jaar en de wens is om tot een volwaardige basketbalclub door te groeien. Omdat de meeste van deze jongeren uit kansarme sociaal zwakke gezinnen komen beschikken de kinderen vaak over weinig middelen/trainingsmateriaal. De kinderen hebben slechte of vaak geen sportschoenen en ook is er weinig tot geen sportkleding. Ouders van deze kinderen leven vaak onder het bestaansminimum en kunnen onvoldoende bijdragen om de kinderen in (sport)kleding te steken.

Wij willen de basketballers van Ballers Club Wanica graag helpen. En daarom zijn we op zoek naar sportkleding voor onze vrienden in Suriname! Wie heeft er gebruikte sportschoenen, basketbalshirts/broekjes over?

Kunt u de kinderen in Suriname blij maken met sportkleding? Reageer dan onder dit bericht.