Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

In september 2015 heb ik mede het initiatief genomen voor oprichting van de stichting Arnhem voor Vluchtelingen. In deze periode heb ik veel ervaring opgedaan met de vluchtelingen die nu statushouders zijn in Arnhem. Ook heb ik Nahom ontmoet. Hij heeft al veel betekend voor de Arnhemse statushouders, onder andere doordat hij Engels en Tigrinya sprak en kon vertalen.

Nahom (een Eritrese statushouder) en ik zijn een taalschool gestart voor Eritrese statushouders, omdat zij bovengemiddeld moeite hebben met het leren van de Nederlandse taal en het inburgeren in onze cultuur en maatschappij. Daarom willen we juist hen gaan helpen! We willen hen extra gaan ondersteunen bij het maken van het huiswerk en door veel Nederlands met hen te praten.

Wij zijn daarvoor op zoek naar ca 15 buddies / taalmaatjes die met deze statushouders contact willen gaan onderhouden om veel Nederlands met hen te praten en om hen te helpen met zaken waar zij tegenaan lopen. We verwachten dat buddies ca 1 avond / dagdeel in de week investeren. Buddies worden ook geïnstrueerd en kunnen maandelijks met andere buddies bijpraten en tips uitwisselen.

Daarnaast zijn wij op zoek naar 5 vrijwilligers die deze cursisten willen helpen met het maken van hun huiswerk. Het zou mooi zijn als deze vrijwilligers 1 à 2 dagdelen in de week zich willen inzetten in de huiswerkbegeleiding. We zoeken vrijwilligers voor de volgende drie verschillende / aansluitende perioden:

- Eerst voor 1 à 2 dagdelen in de week vanaf 1 juni tot en met 14 juli (1);
- Bij voorkeur ook in de zomervakantie om de taal niet te laten wegzakken (2);
- En daarna weer per 1 september voor de duur van het nieuwe schooljaar (3).

Locatie: WTC-gebouw (hoge blauwe toren bij centraal station) Arnhem.

Wij willen met deze taalschool graag met name de Eritrese statushouders verder op gang helpen en hen een hart onder de riem steken! 

Wilt u net als Jan-Bort en Nahom de Eritrese statushouders helpen met een goede start? Laat dan uw reactie achter onder dit bericht.