Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Nijmegen kwam als een van de zwaarst getroffen steden uit de Tweede Wereldoorlog. Met onze website www.oorlogsdodennijmegen.nl willen we een digitaal monument oprichten voor de duizenden (laatste schatting: ruim 3700) personen die toen door oorlogshandelingen om het leven zijn gekomen in of buiten Nijmegen, maar die in de stad woonden, werkten of tijdelijk verbleven of daar begraven werden.

Onze Werkgroep Oorlogsdoden Nijmegen is op zoek naar familie vrienden en nabestaande van Riek Michels, omgekomen in 1944 tijdens het bombardement van 22 februari. Riek was werkzaam bij de lunchroom van V&D en woonde destijds in de Groenestraat 272. Iedere drie maanden houdt de werkgroep een videopresentatie in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis (Mariënburgkapel) over een persoon of gebeurtenis uit de oorlog. Gepland voor juni a.s. een presentatie over het bombardement op de Schoenenzaak Holland nu op Plein 1944. Er vielen daarbij acht slachtoffers van wie er vier van het gezin Holland, de moeder en de drie jonge kinderen. Daarnaast is ook verkoopster Nellie Burgers, het dienstmeisje Dora van Deelen en een vriendin die toevallig op bezoek was, omgekomen.  Om een helder beeld te krijgen van alle omgekomen mensen zijn we nog op zoek naar mensen die Riek Michels gekend hebben of haar familie gekend hebben.

Riek Michels:
Riek was de dochter van Hendrikus B. Michels en Elisabeth J. Peters. Zij werkte in de lunchroom van V&D, maar was in de middagpauze van 22 febr. '44 gaan eten in schoenwinkel Holland bij haar vriendin Nellie Burgers, met wie zij samen woonde. De bommen vielen en van beide vrouwen is niets teruggevonden.
Geboren: 18-10-1919, Dordrecht. Overlijdenslocatie: nHoutstraat 12, Begraafplaats: R.K.kerkhof Groenestraat
Helaas is er geen foto van Riek. 

Heeft u Riek gekend of kent u iemand die meer over Riek kan vertellen? Laat het ons weten door hieronder uw reactie achter te laten. 
Reclame