Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

 De vreugdefabriek zet zich in voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en ouderen. Deze mensen willen wij de mogelijkheid bieden om te kunnen genieten van belevingsgerichte activiteiten, muziek en entertainment. Dit kan zowel op een actieve als passieve manier en op ieder niveau.

Mensen met een beperking kunnen bij ons op een ontspannen en plezierige manier hun talenten ontwikkelen op het gebied van muziek en entertainment waarbij zij hun eigen creativiteit volledig kwijt kunnen. Zij worden hierbij ondersteund door enthousiaste vrijwilligers die veelal werkzaam zijn in de zorg. Bij iedere activiteit is minimaal 1 gediplomeerde begeleider uit de gehandicaptenzorg of ouderenzorg aanwezig.
Door de enorme bezuinigingen is er nauwelijks of geen budget meer om cliënten of bewoners in de gehandicapten- en ouderenzorg iets te kunnen bieden op het gebied van ontspanning. Voor deze doelgroepen, die het juist zo hard nodig hebben is er geen geld meer voor leuke dingen zoals belevingsactiviteiten, muziek en entertainment.
Door ons werk in de zorg zien we het iedere dag weer dat cliënten / bewoners dit stukje vreugde in hun leven moeten missen. Dit gaat ons, net als heel veel anderen echt aan het hart. Met de Vreugdefabriek willen wij graag iets voor bovenstaande doelgroepen betekenen. Daarom hebben we met een aantal vrijwilligers Stichting de Vreugdefabriek opgezet. Met onze stichting willen wij het mogelijk maken dat cliënten / bewoners van zorginstellingen, verzorgingstehuizen en gerelateerde organisaties kunnen genieten van een stukje vreugde in de vorm van muziek, belevingsactiviteiten en entertainment.
De Vreugdefabriek biedt verschillende programma's aan en daarvoor zijn zij op zoek naar decoratiemateriaal voor themafeesten zoals Mexico, Winter, Zomer, Kerst enz. Voor de Bingo’s en andere spelitems zijn leuke prijsjes altijd welkom. Dit mogen ook reclame-artikelen zijn zoals: Pennen, tassen, petjes en andere relatiegeschenken die wellicht niet meer worden gebruikt. Hier kunnen zij mensen weer blij mee maken. Kleine muziekinstrumenten waaronder sambaballen, tamboerijnen, en andere kleine handinstrumentjes zijn ook erg welkom. 'Iedereen moet zich muzikant kunnen voelen'.
Op 14 april treedt de Vreugdefabirek samen met de Jostiband op in concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.concertgebouwdevereeniging.nl
De Vreugdefabriek is vooral heel erg geïnteresseerd in kleine instrumenten. Reageren kan hieronder!

De Vreugdefabriek is vooral heel erg geïnteresseerd in kleine instrumenten. Reageren kan hieronder!

 

 

 

 

 

 

Meer uit Wageningen