Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Ruim een jaar geleden begon Stichting Doppie met het sparen van plastic doppen voor Sacha van 19 jaar, zodat hij ondanks zijn beperking en met hulp van een hulphond zelfstandig kan wonen. De hond komt als pup in september bij Sacha en en wordt thuis onder begeleiding als hulphond opgeleid. De bedoeling is dat Sacha zelfstandig gaat wonen in Zevenaar! Doel één is bereikt: heel Zevenaar spaart en ver daarbuiten! Ga zo door!!! Maar nog niet iedereen is op de hoogte van het feit dat de lege flessen ingeleverd kunnen worden zonder dop en gewoon hun statiegeld opbrengen.

De doppen kunnen bij de plaatselijke supermarkt in de oranje container ingeleverd worden. Deze is duidelijk herkenbaar met foto's van Sacha erop en staat bij de lege flessenmachine. U kunt ook uw statiegeld direct doneren door de oranje knop twee keer in te drukken. U krijgt dan een bonnetje. Hierop wordt u bedankt voor uw donatie. Dit kan bij de grote en de kleine Jumbo in Zevenaar.

Iedere  maandagavond om 19.00 uur draaien we de doppen van de flessen die er op zijn blijven zitten bij de supermarkt aan de Kampsingel. U bent altijd welkom om te helpen doppen draaien of ons te ontmoeten.

Nadat in september de pup is gekomen start de opleiding tot hulphond direct. Samen wordt gewerkt aan vriendschap en opdrachten die hond moet gaan uitvoeren. Al met al duurt de opleiding wel twee jaar. Samen maken we dit mogelijk door het doorsparen van de doppen en donaties via de site stichtingdoppie.nl! Doorsparen is belangrijk, omdat de opleiding per maand betaald moet worden. Hiervoor komt de trainer steeds naar Sacha en de hond en wordt de training afgestemd op de hulpvraag van Sacha.

De hond, nu nog een puppie, wordt zo niets aangeleerd wat overbodig is. Naast het doel de opleiding en verzorging van de hond te kunnen betalen, hebben we een volgend doel. Dit is het realiseren van woonruimte voor Sacha in Zevenaar. 

Wanneer iemand meer dan drie zakken met doppen heeft liggen dan kunnen we deze ophalen en anders kunt u de doppen inleveren bij de plaatselijke supermarkt aan de Kampsingel 7 in Zevenaar. 

Reageren kan hieronder: