Reclame
Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

MEE Gelderse Poort is opzoek naar reisbuddy's. Gaan en staan waar je wilt, klinkt misschien vanzelfsprekend maar dat is voor mensen met een beperking niet zo. Iedereen kent wel de bussen en speciale taxi's waarmee mensen met een beperking in worden vervoerd naar school, vrijetijdsbesteding of naar andere voorzieningen. Dit 'speciale' vervoer is vanzelfsprekend geworden, maar een ander reismiddel lijkt niet mogelijk te zijn.

Volgens MEE Gelderse Poort, een organisatie die expert is op het gebied van mensen met een beperking en hun omgeving, is er wel een andere mogelijkheid voor mensen met een beperking om te reizen. Namelijk met een reisbuddy, dit valt onder het project MEE reizen. Een reisbuddy kan iemand met een beperking leren om zelfstandig te leren reizen, maar dit eerst met hulp van een reisbuddy uit te proberen. Zelfstandig reizen vergroot de zelfredzaamheid en de mogelijkheid om te mee te doen, volgens Mee Gelderse Poort. MEE Reizen leidt daarnaast tot ontmoetingen tussen mensen met en zonder beperking en draagt bij aan wederzijdse acceptatie.

Iedereen kan zich aanmelden om een reisbuddy te worden, er zijn geen specifieke eisen. Alleen verwacht MEE Gelderse Poort een verklaring omtrent gedrag, die vergoed wordt door de organisatie. Onder begeleiding van MEE Gelderse Poort wordt er een huisbezoek ingepland om kennis te maken met een persoon met de beperking en zijn/haar situatie. MEE Gelderse Poort gaat ook mee op het huisbezoek, dit vindt een- of tweemaal plaats. Daarnaast begeleiden ze de reisbuddy's ook in het reisbuddy zijn, MEE Gelderse Poort is altijd te bereiken voor advies. Van de reisbuddy's wordt verwacht dat zij een of twee keer per week een adolescent met een beperking naar school brengen, en van school ophalen. Deze mensen met een beperking zijn tussen de 12 en 18 jaar oud. Een reisbuddy ben je ongeveer voor drie tot zes maanden.

Wij zijn op zoek naar mensen in de volgende gemeente om het MEE reizen makkelijk te maken; Beuningen, Wijchen, Nijmegen, Berg en Dal en in de Nederbetuwe.
Wij bieden:
- Begeleiding en training om je te ontwikkelen als reisbuddy
- Workshops in het herkennen en leren omgaan met mensen met een beperking ( zoals licht verstandelijke beperking of autisme)
- Deelname aan het autisme belevingscircuit en aan het lvb circuit, waarbij je kunt ervaren hoe het is om een beperking te hebben.

Lijkt u het wat om reisbuddy te worden? Reageer dan hieronder.

Reclame