Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

In de jaren 60 heb ik bij de Jola gezeten (Een  club van Jongere Langen). Deze club was een initiatief van twee dames Francis van Os en Elly Willemsen. Beide Arnhemse meiden, van wie Elly, die vrij klein is, zich stoorde aan het gezeur van haar “lange” vriendin(nen). Destijds hebben ze advertenties in de plaatselijke/landelijke kranten geplaatst. Daarop kwamen veel reacties. Zo ben ik ook bij de JOLA gekomen. Onze uitvalbasis was Hotel Bristol in Arnhem waar we eens in de maand bij elkaar kwamen.

De opzet was: ervaringen, waar je als een lang persoon tegenaan liep, met elkaar te delen, te adviseren, en proberen er een oplossing voor te vinden. Kleding, schoenen, bedden, vliegen etc. Maar op de één of andere manier klikte het onderling zo goed dat we ook steeds meer activiteiten gingen organiseren

Of het nu een weekend verblijven in een jeugdherberg was, een dansavond, een tochtje langs de Rijn, naar een danstent. Noem het maar op. De clubavonden waren gezellig bovendien onderhielden we nauwe banden met de K(lub) L(ange) M(ensen) die al langer bestond en veel meer kennis in huis had.

In 1969 ben ik zelf in Zwitserland gaan wonen en ondertussen  was het vertrouwde nest Hotel Bristol  ingeruild voor een locatie in Utrecht. Daarna is het verhaal als een nachtkaars uitgegaan.  Toch heb ik nog steeds warme gevoelens als ik aan de JOLA terug denk. 

Het oude bestuur is nu twee keer bij elkaar geweest en heeft het plan opgevat om een reünie te organiseren op Zondag 1 juli 2018 en het zou toch leuk zijn als we heel veel oud leden zouden kunnen begroeten. Ik denk dat het een happening wordt die zijn weerga niet kent. Buiten Jan Gosselink, die destijds in De Graaf Ottostraat 4b en Annie Hietbrink die in de Pres. Kennedylaan 26 beiden in Arnhem woonde zijn wij op zoek naar Hans en George Holst, Europalaan 72 te Rheden, Willy Vink, 2de Spijkerdwarsstraat 3 te Arnhem, Imke Spilker, Zandpoort 18 te Deventer, Margriet en Tijs Tijsma, Heemskerkstraat 26 te Apeldoorn, zover bekend woonde Tijs laatstelijk in het Gooi, Louis Veenendaal, Govert Flinckstraat 14 te Hengelo (Ov), René Boermans, Schietbaanweg 81 te Enschede, Miny Drost, Keuceniusstraat 3 te Veenendaal. Maar ook mensen buiten de regio zoals Leni en André Brunia, Boezemlaan 19b in Rotterdam. 

Bent of kent u een van deze bovengenoemde personen? Laat het ons weten!