Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Veel mensen die een hoge leeftijd bereiken, komen soms nauwelijks buiten de deur en verliezen hierdoor het contact met de samenleving. Onze vrijwillige gastheren en -vrouwen van Stichting Vier het Leven begeleiden ouderen persoonlijk naar film-, concert- en theatervoorstellingen. Het geeft mensen niet alleen een dagje uit, er worden hierdoor ook nieuwe contacten gelegd en vriendschappen gesloten.

Onze landelijke stichting is in Gelderland opgedeeld in 10 verschillende regio's waarbij vrijwilligers en ouderen worden ingedeeld via hun postcode. Deze gastheer- en vrouwen bellen twee dagen voorafgaand aan een uitje de ouderen die mee gaan. Dit om even kennis te maken. De gastvrouw/heer haalt de oudere thuis op, brengt hen naar het theater en zorgt voor een hapje en een drankje en alles wat er tijdens een bezoekje aan het theater komt kijken.

De stichting richt zich voornamelijk op ouderen die nog zelfstandig thuis wonen. Deze mensen  vallen vaak buiten de activiteiten die er georganiseerd worden voor ouderen. Ze worden ook slecht geïnformeerd over activiteiten en de stap is vaak erg groot om alleen ergens naar toe te gaan.

Mevrouw Kuipers van 89 jaar gaat sinds twee jaar ook mee op pad. Ze vond het maar een gedoe om alleen met het openbaar vervoer of de auto naar de stad te gaan. En daarnaast helemaal niet gezellig. Inmiddels heeft ze twee goede vriendinnen via Stichting 'Vier het leven leven' kennen. Gé Helmich is 72 jaar en is sinds drie jaar vrijwilliger bij Stichting Vier het Leven. Persoonlijk houdt hij heel erg van muziek. Naast dat hij ouderen een leuke avond bezorgd, geniet hij zelf ook van de voorstellingen. Stichting 'Vier het leven' kan altijd vrijwilligers gebruiken die met de ouderen opstap willen gaan. 

Lijkt het u leuk om kennis te maken met deze stichting. Reageer dan hieronder!

???

Reclame