Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

{jcomments off}
Wij zij een van, voor en door senioren. Wij zijn het Senioren Ontmoetingsplek (SO) in Doetinchem. Bij ons kunnen 50+'ers  terecht voor een kop koffie en praatje, maar ook voor een cursus, gezelschapsspel, dansmiddag en computerondersteuning. "We draaien geheel op de eigen kracht van ouderen" vertelt Freek de Vos, een van de initiatiefnemers van het SO aan Carin Giessen.

Onze doelstelling is duidelijk: een plek van, voor en door senioren. De Vos: “Het Senioren Ontmoetingspunt is een plek waar ouderen boven de vijftig elkaar kunnen ontmoeten en samen activiteiten ontplooien, én die geheel draait op eigen kracht van de ouderen zelf. We willen er geen beroepskrachten bij hebben. Want die redeneren vanuit hun opleiding en visie, en dan zijn ze toch weer te veel van bovenaf bezig. Bovendien krijgen zij er geld voor, terwijl wij hier alles vrijwillig doen.” De barprijzen zijn laag, er is geen consumptieplicht en voor activiteiten betaalt men hooguit een kleine onkostenvergoeding. “Iedereen is welkom en we kennen hier geen rangen en standen.” Meer lezen over wat De Vos te zeggen heeft over de SO? Lees hier verder.

Lijkt het je leuk om een keer naar de Senioren Ontmoetingsplek te gaan? Alleen of met uw opa/oma of ouders? Kijk op de website voor meer informatie.