Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Vrijwilligers zijn een belangrijk onderdeel in de hulpverlening van het Leger des Heils aan mensen zonder helper. Als vrijwilliger kun je je op diverse manieren inzetten. Je levert een bijdrage aan het herstel van onze deelnemers en je slaat een brug naar het gewone leven. Wij zoeken bijvoorbeeld kookvrijwilligers. Een gezonde en lekkere maaltijd bereiden is niet voor iedereen vanzelfsprekend, sommige deelnemers hebben nooit leren koken. Samen koken kan de opstap zijn naar meer zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Als vrijwilliger kun je een belangrijke bijdrage leveren aan het herstel van het gewone leven, door samen met de deelnemers aan de slag te gaan.

Daarnaast hebben onze deelnemers vaak afspraken naast hun behandeling waarvoor we mensen zoeken die hen daar naar toe willen brengen en halen. Als chauffeur kun je een waardevolle rol spelen in het leven van onze deelnemers. Of heb je meer interesse in maatje zijn, gastvrouw, gastheer, klusjesman, fietsenmaker? Er zijn tal van mogelijkheden, en iedere vrijwilliger is bij ons van harte welkom!

Kijk op hier voor alle vacatures en mogelijkheden.

Iets betekenen voor het herstel van mensen zonder helper? Reageer dan hieronder.

Leger des Heils W&G Gelderland maakt deel uit van de landelijke Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg (W&G) en is een professionele, praktisch ingestelde en flexibele zorgorganisatie. Zonder onderscheid te maken ten aanzien van personen, verlenen wij materiële en immateriële hulp aan mensen die om uiteenlopende redenen een beroep op ons doen. Wij werken vanuit een christelijke motivatie. Rechtvaardigheid, gerechtigheid en solidariteit zijn daarbij centrale waarden. Als Leger des Heils doen wij een beroep op de samenleving om ook die waarden vorm te geven. Ons werkgebied strekt zich uit over de hele provincie Gelderland. We werken met 450 professionele, betaalde medewerkers en meer dan 200 vrijwilligers aan herstel van het gewone leven. Wij bieden hulp aan mannen, vrouwen en kinderen, die vaak te maken hebben met veel problemen op meerdere leefgebieden. Wij willen er zijn - onvoorwaardelijk - voor mensen zonder helper.