Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Wij van Het Mozaïek hebben het project 'De Eenzaamheid Voorbij' opgericht. Binnen dit project zetten wij vrijwilligers in als eenzaamheidscoaches. Samen met eenzame ouderen gaan deze eenzaamheidscoaches bekijken hoe het netwerk van de ouderen versterkt kan worden. Hierbij worden bestaande lijntjes versterkt maar ook wordt er op zoek gegaan naar nieuwe mogelijkheden om het netwerk te vergroten. In Tiel zijn op het moment 5 vrijwilligers actief om ouderen aan een groter netwerk te helpen. Deze groep eenzaamheidscoaches mag en kan zeker worden uitgebreid. 

Naast de eenzaamheidscoaches hebben wij ook bezoekvrijwilligers die wij inzetten om het gevoel van eenzaamheid door te breken. Deze bezoekvrijwilligers worden ingezet bij een groep ouderen die dermate oud of beperkt zijn waarbij het niet meer mogelijk is om naar buiten te gaan. Voor deze ouderen is het erg fijn als er regelmatig iemand bij hen op bezoek komt om een praatje te maken en/of een luisterend oor te bieden. Bezoekvrijwilligers noemen wij ook wel een bezoekmaatje. Soms ontstaan er vriendschappen tussen de oudere en de vrijwilliger. Wij kunnen ook altijd bezoekvrijwilligers gebruiken het gevoel van eenzaamheid bij een grote groep ouderen te doorbreken. 

Wilt u eenzaamheid tegen gaan door u zelf in te zetten als eenzaamheidscoach of bezoekvrijwilliger? Reageer dan hieronder. 

Reclame