Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Landerij De Park is een centrum voor natuurbeleving, waar je op een verrassende manier met de natuur in aanraking komt. Een plek waar je buiten kunt spelen, ontdekken, genieten en ontspannen. Een plek waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en vrijwilligers een betekenisvolle dagbesteding vinden en mbo-leerlingen een mooie leer- en ervaringsplaats hebben.

Vrijwilligers zijn belangrijk bij Landerij De Park. Samen zorgen wij voor de vele activiteiten in het natuurbelevingscentrum, voor de buitenruimte, zoals het terrein, de moestuin, de kinderboerderij, de bijenstal, de kas, het labyrint en alles wat er maar buiten te zien is. Dat alles onder het motto 'Zorg voor je eigen natuur!'

Wij zijn voornamelijk op zoek voor vrijwilligers bij de kinderboerderij en de vuurplaats. In het verleden is er een vrijwilliger geweest die eens in de zoveel tijd met kinderen broodjes ging bakken bij de vuurplaats. Voor een kleine vergoeding kunnen kinderen om het vuurtje hun eigen broodje bakken. Eens in de twee weken willen wij op zaterdag met een groep kinderen dit weer oppakken. Hiervoor zijn wij dus op zoek naar een vrijwilliger die eens per twee weken broodjes kan bakken. 

Bij de kinderboerderij werken nu ongeveer 22 mensen. Sommige een uur in de week, andere vier dagen. Landerij wil graag kinderen in aanraking laten komen met de dieren dus de kinderen mogen ze ook voeren en aaien. Onder begeleiding! Dit is dus ook een van de taken voor de vrijwilligers om kinderen en hun ouders te begeleiden in het omgaan met de dieren. Het moet voor de dieren ook leuk zijn. Ook hoort bij de werkzaamheden natuurlijk het uitmesten van de stallen en de verzorging van de dieren.

Lijkt het u leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij de natuurpark? Laat hieronder uw reactie achter!