Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

 

Kent u ons? Wij zijn LeukOmteLeren Weekendschool Arnhem. Wij bieden een uitdagend en gevarieerd programma waarbij kinderen (groep 7, 8 en brugklas) uit het Arnhemse achterstandsonderwijs drie jaar lang extra gemotiveerd worden om hun talenten te ontdekken en daardoor in het onderwijs te blijven. Kinderen voor wie deze extra aandacht en investering geen vanzelfsprekendheid is. We hebben hiervoor een goede mix van leuk en leren die ondersteund wordt door veel Arnhemse maatschappelijk betrokken instanties en bedrijven. (Presikhaaf Schoolmeubelen, Albert Heijn, Volkshuisvesting etc).

De kinderen volgen bij Leuk Om te Leren een programma naast hun reguliere school van ongeveer 20 zondagmiddagen per jaar. Voor de weekend school zijn wij vooral op zoek naar gastdocenten.

 

Gastdocenten bij LeukOmteLeren Weekendschool Arnhem zijn deskundigen met een passie voor hun vak. In overleg met de coördinator stellen zij een lesprogramma samen waarin ze de kinderen een overzicht bieden van hun vakgebied en de vooropleidingen die daarvoor nodig zijn. De bedoeling is dat de kinderen met de gastdocent aan het werk gaan aan de hand van de drie P’s; Praatje, Plaatje en Praktijk. Het vakgebied van de gastdocent past binnen het thema dat gedurende een periode van enkele weken centraal staat.

Jaarlijks geven zo’n 50 gastdocenten les aan onze jongeren. Het programma is opgebouwd rond een tiental thema’s. Te weten: Presentatie en media, Arnhem en geschiedenis, Economie en ondernemen, Kunst, Arnhem en politiek, Recht en Wetenschap, Cultuur en Maatschappij, Sport en Gezondheid, Techniek en Psychologie en Filosofie.
Binnen deze thema’s verzorgen gastdocenten programma’s die de volgende kenmerken hebben:
De gastlessen geven de kinderen een inkijkje in het beroep van de gastdocent en welke opleidingen hiervoor nodig zijn.
De kinderen ervaren hoe het is om dit beroep uit te voeren door zelf te doen. Denk aan: debatteren in de raadszaal, een elektromotor bouwen met een techniekdocent, zelf een film maken met een filmmaker of schilderen met een kunstenaar.

De gastlessen en begeleiding hebben een positieve focus: We zijn gericht op mogelijkheden en talenten van de jongeren.
Een gastdocent hoeft geen ervaring te hebben met lesgeven. Hij of zij moet wel open staan voor een nieuwe ervaring en het een uitdaging vinden om een leuke, leerzame en interactieve les te verzorgen. Je krijgt hierbij de nodige ondersteuning of begeleiding van de jaarcoördinator die bij elke gastles aanwezig is. Daarnaast zijn er tijdens een gastles altijd vrijwilligers aanwezig die de kinderen begeleiden bij het maken van de opdrachten.

 

 

Lijkt het u leuk om aan de slag te gaan als gastdocent? Reageren kan hieronder!