Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Het Dierentehuis Arnhem en omstreken is een dierenasiel, maar heeft ook een meldkamer en dierenambulance. De belangrijkste taak van het Dierentehuis is het herenigen van zwerfdieren met hun eigenaar, het opvangen van zwerf- en afstandsdieren en deze herplaatsen.
Het Dierentehuis werkt voor de gemeenten Arnhem, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Rheden, Rijnwaarden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar.

24-7 is de dierenambulance bereikbaar voor het vervoer van:

-gewonde dieren van en naar de dierenarts of de dierenopvang (huisdieren en dieren uit de natuur)
-zwerfdieren naar het asiel
-overleden huisdieren
-huisdieren en hun eigenaar (bijvoorbeeld naar de dierenarts of pension)

Wanneer kunt u bellen?

-Voor advies met betrekking tot dieren uit de natuur
-Voor aanvragen en informatie m.b.t. het vervoer van een huisdier
-Voor alle overige vragen m.b.t. (huis)dieren

Bij het Dierentehuis Arnhem e.o. zijn er nieuwe vrijwilligers nodig op de meldkamer.

Meldkamer:
De centralist van de dierenambulance werkt vanuit de meldkamer. Het correct afhandelen van meldingen, de ambulance aansturen, voorlichting geven over regels en wetgeving en natuurbeschermende adviezen geven zijn o.a. de taken van de centralist. Een duidelijke telefoonstem, klantgerichtheid en stressbestendigheid zijn een vereiste. Minimum leeftijd is 18 jaar. 

De dierenambulance moet altijd bereikbaar zijn, 24 uur per dag 7 dagen per week. Er wordt daarom van meldkamer- en ambulancepersoneel gevraagd om ook 'snachts, in het weekend of met feestdagen te werken. 

Wilt u vrijwilliger worden bij de Dierenambulance in Arnhem? Laat hieronder uw reactie achter!

Woont u nou niet in de buurt van Arnhem, maar wilt u wel iets betekenen voor dieren? Bij heel veel Gelderse dierenambulances en asiels zijn er vrijwilligers nodig. Kijk bij u in de buurt naar de vrijwilligers vacatures.