Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Stichting de Rhedense Schaapskudde beheert een kudde van ongeveer 140 Veluwse heideschapen. De kudde wordt ingezet voor de begrazing van de heidevelden in eigendom van Natuurmonumenten op de prachtige Veluwezoom. Dit betekent dat de kudde in het graasseizoen alle dagen, lange graastijden kent. We hebben een leuke, enthousiaste en vooral zeer gemotiveerde groep herders, vrijwillige herders en overige vrijwilligers.

Voor deze schaapskudde zijn nog meer vrijwilligers nodig.

Wij zijn hiervoor op zoek naar vrijwillige schaapsherders. We zoeken mensen die één of meerdere honden hebben die de kudde aankunnen. Het moeten dus honden zijn die al zijn opgeleid. Niet alleen de hond maar ook de persoon moet een grote kudde schapen kunnen leiden. Je moet echt de uitstraling en overwicht hebben om de groep schapen de juiste kant op te sturen, maar ook om de kudde te beschermen. Soms komt er bijvoorbeeld een hond de kudde binnen dringen. Daarnaast moet je ook goed met mensen om kunnen gaan.Toeristen komen graag vragen stellen over de schapen en de hei. Je staat heel dicht bij je dieren. Je houdt hun welzijn in de gaten, je zorgt voor je dieren en dat zij gezond zijn. 
Daarnaast is het van belang dat je het gebied kent. Je zorgt er namelijk voor dat de heide heide blijft. 

De werkzaamheden: 
-Het verzorgen, voeden en hoeden (met eigen hond(en)) van de schapen op de heide 
-Heidebeheer en onderhoud middels uitvoering van het begrazingsplan 
-Het monitoren van de gezondheid van de schapen, klauw bekappen, scheren en behandeling van zieke schapen, in samenspraak met de hoofdherder 
-Het geven van voorlichting over de kudde aan bezoekers bij de kooi en op de heide 
-Verzorging en onderhoud van de kooi en het terrein rond de kooi 
-Tijdens de lammerperiode extra inzet in ploegendiensten. Helpen bij geboorte, verzorging en adopties 
-Aanwezig bij Lammetjesdag en Schaapscheerdersfeest

Heeft u een hond die de schaapskudde aankan en wordt u enthousiast van vrijwilligerswerk in de natuur? Laat dan hieronder uw reactie achter!