Reclame
Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Rinus Preuter deed al aan sport toen hij gehandicapt raakte doordat zijn rechterbeen vanwege een infectie moest worden geamputeerd. Hij werd gedwongen tot een andere levenswijze, maar voor wat betreft zijn sport liet hij zich niet uit het veld slaan. Bij gebrek aan een rolstoelbasketbalvereniging in zijn eigen omgeving besloot hij er zelf een op te richten. Daarbij ontving hij direct veel steun vanuit zijn omgeving.

De gemeente Rheden toonde zich erg behulpzaam. Zo besloot de gemeente om de trainingslocatie van de vereniging, sporthal De Drumpel in Velp, zodanig aan te passen, dat de kleedkamers en het invalidentoilet in de sporthal geschikt zouden worden voor toegang met een (sport)rolstoel.

Bij dezen nodigen de Rhedense Rollers u uit om kennis te maken met rolstoelbasketbal. Net als voor mensen zonder handicap is het een hele leuke, behendige, snelle, fysieke, opbouwende, agressie-regulerende, sociale en intelligente teamsport. Voor mensen met een fysieke beperking is het de enige volwassen competitie zaalsport.

Het is echter helemaal niet noodzakelijk dat u een handicap heeft. Ook mensen zonder handicap of met een chronische blessure (denk aan knie- of enkelletsel) zijn van harte welkom.

Wij zijn op het moment hard op zoek naar nieuwe leden zodat wij in de toekomst ook wedstrijden kunnen gaan spelen.  De Rhedense Rollers trainen elke donderdag avond van 19.00 - 20.30 uur in de Dumpel in Velp.

Wilt u een keer mee trainen of gewoon meer informatie? Laat hieronder uw reactie achter! 

 

Reclame