Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

 

 

De Bibliotheek Gelderland Zuid helpt mensen met diverse cursussen graag verder op digitaal gebied. Geïnteresseerden kunnen twee cursussen daarom gratis volgen.

De basiscursus ‘Klik & Tik’ helpt mensen die voor het eerst achter een computer kruipen. Zo leren mensen te werken met sociale media, invulschermpjes en zoeken op het internet. Maar het typen en de muis bedienen komen ook zeker aanbod tijdens de cursus Klik en Tik. ‘Werken met de digitale overheid’ laat zien hoe je de overheid digitaal kan benaderen. De cursus is bedoeld voor mensen die daar wel wat hulp bij kunnen gebruiken. Tijdens deze cursus leren mensen omgaan met de digitale wereld waarin veel zaken geregeld worden. Zoals bijvoorbeeld toeslagen, de digiD en andere aanvragen die online gedaan worden. 

Digitaal is ook een taal. Mensen moeten even de tijd nemen om met de digitale overheid te werken. De moeilijke begrippen die genoemd worden maken het lastig om met de digitale overheid te werken. Mensen raken soms in paniek, en daar gaat het mis. Daarom moeten mensen leren rustig ervoor te gaan zitten en hier hulp bij krijgen om het goed te begrijpen.

De cursus biedt veel persoonlijke aandacht, goede docenten en het is heel gezellig want mensen begrijpen elkaar en wordt veel gelachen en koffie gedronken. De cursus is ook als een opstapje om de digitale wereld en de Nederlandse taal beter te leren (begrijpen). Basiscursus ‘Klik & Tik’ wordt gegeven in 14 bibliotheken, de cursus ‘Werken met de digitale overheid’ wordt aangeboden in 9 van onze bibliotheken.

Kijk op de website van de bibliotheek voor de tijden en locaties. 

In alle bibliotheken worden digitale cursussen gegeven dus u bent van harte welkom bij een bibliotheek bij u in de buurt.

Wilt u meer informatie of u opgeven? Laat hieronder uw reactie achter of bel even met onze redactie  van maandag - vrijdag 09.00 / 17.00 | 026 - 371 3718

 

 

 

Reclame