Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Wie weet of vermoedt dat hij of zij niet lang meer leeft, heeft onvoorwaardelijk alle steun nodig. De patiënt moet in fysieke, psychologische, sociale en geestelijke behoeften worden voorzien, vierentwintig uur per dag en eventueel zeven dagen per week. Vooral thuis is de sociale impact van het ziek zijn en overlijden zo groot dat partners, kinderen, overige familie en verdere mantelzorgers vaak overbelast raken.

Om het lijden, waar mogelijk, te verzachten wordt voor medische behandelingen en pijnbestrijding bij voorkeur een beroep gedaan op de eigen arts. Dit alles om de gast in de laatste momenten van het leven gerust te stellen en ervoor te zorgen dat alles zoveel mogelijk vertrouwd blijft.

De Lelie is niet gebonden aan welke geloofsovertuiging dan ook. In Hospice De Lelie zal het leven in beginsel niet kunstmatig worden verkort of verlengd.

Samen met vrijwilligers begeleiden we het proces waar de cliënt doorheen gaat, ondersteunen hem of haar daarin en komen zoveel mogelijk tegemoet aan alle wensen. Het mag duidelijk zijn dat dit speciale eisen stelt aan de mensen die voor De Lelie werken. Zowel in de thuissituatie als in het gastenhuis werken vrijwilligers voor De Lelie in de overtuiging dat hun ervaring ertoe kan doen. ‘Je voegt leven aan de laatste dagen toe.’

Wilt u meer informatie of vrijwilliger worden bij Hospice de Lelie? Laat hieronder uw reactie achter!