Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Ieder kind verdient een goed contact met zijn/haar ouders. Maar dat lukt niet altijd. op de Veluwe hebben ze daar wat voor bedacht: vrijwilligers die ouders helpen! Dat extra zetje in de rug kan er voor zorgen dat er een betere omgangsregeling komt! En om meer mensen te kunnen helpen, zijn vrijwilligers nodig!

Het project  ‘Omgangsondersteuning Noord Veluwe’ (OONV)  wordt uitgevoerd vanuit de verschillende Centra voor Jeugd en Gezin (CJG). Voor het project  zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ouders en kinderen willen ondersteunen bij de uitvoering van een omgangsregeling.
Het doel van onze dienstverlening is om ouders en kinderen  te ondersteunen bij  het opbouwen en uitvoeren van de omgangsregeling met hun kinderen. De ondersteuning kan ingezet worden als vervolg op professionele ondersteuning  die al heeft plaatsgevonden of direct na scheiding.
Kinderen worden op deze manier in staat gesteld contact te (blijven) onderhouden met hun niet-verzorgende ouder. Daarbij staat het belang van het kind bij OONV voorop. OONV biedt ondersteuning zodat ouders uiteindelijk  zelfstandig is staat zijn uitvoering te geven aan de omgangsregeling met hun kinderen op een manier die niet schadelijk is voor hun kinderen.
Met het inzetten van omgangsondersteuning wil de OONV  verharding van de problematiek en inzet van zwaardere zorg  voorkomen.
Als vrijwilliger voer je werkzaamheden uit bij gescheiden ouders met kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar die in de regio Noord Veluwe wonen (gemeenten Oldebroek, Elburg, Nunspeet, Harderwijk, Ermelo en Putten).

Vrijwilliger worden of meer informatie? Laat hieronder uw reactie achter!

Reclame
Reclame