Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Landgoed Rosendael ligt in Rozendaal, vlakbij Arnhem. Het bestaat uit een imposant, historisch ingericht kasteel in een park met veel bezienswaardigheden. Kasteel Rosendael geeft een mooi beeld van hoe er vroeger op een kasteel werd geleefd. Er is een bijzondere collectie meubels, zilver en porselein te zien. 

Bezoekers kunnen alleen het kasteel bezichtigen met een kasteeltour. Om deze tour te kunnen aanbieden zijn er vrijwillige rondleiders gevraagd.

Een rondleider:
 geeft rondleidingen door de verschillende vertrekken van het kasteel, al dan niet gekleed in kostuum;
 geeft rondleidingen door het landschapspark;
 betrekt de bezoekers (jong en oud) actief bij de geschiedenis van het kasteel;
 is ook inzetbaar als suppoost bij bijvoorbeeld grote groepen en/of evenementen;
 assisteert bij activiteiten, ontvangsten en evenementen.

De ideale collega is:
 enthousiast, in staat te boeien en kan goed met onverwachte situaties omgaan.
 bereid zich te verdiepen in de geschiedenis van Rosendael.
 bij voorkeur ervaren in het geven van rondleidingen en bedreven in het leiden van groepen.
 representatief en communicatief vaardig (spreken van Engels en Duits is een pré).
 geïnteresseerd in kunst en cultuur, heeft affiniteit met de zorg voor het cultureel erfgoed en Geldersch Landschap & Kasteelen;

Wat vragen wij? De vrijwilliger rondleider is minimaal 1 dag (11.00 – 17.00 uur) per week inzetbaar en is bereid om in de weekenden en op feestdagen te werken. Er wordt gewerkt volgens een werkrooster. Uiteraard wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met je voorkeuren en je beschikbaarheid.

Wat bieden wij? Een werkplek in een enthousiast team op een bijzondere locatie! Daarnaast bieden wij je als vrijwilliger een vrijwilligersovereenkomst met daaraan gekoppeld een ongevallenverzekering en een reiskostenvergoeding tot 25 km enkele reis. Je krijgt gratis toegang tot de zeven opengestelde kastelen van GLK, veelal korting bij evenementen van GLK en 4x per jaar magazine ‘Mooi Gelderland’. Uiteraard ben je ook van harte welkom bij diverse bijeenkomsten en teamuitjes.

Wilt u rondleider worden bij Kasteel Rosendael laat dan hieronder uw reactie achter!

 

Bij Geldersch Landschap en Kastelen zijn er nog heel veel meer vrijwilligers welkom. Wilt u ook aan de slag? Kijk dan op de website voor alle vacatures bij de 150 verschillende landgoederen in Gelderland. 
Ook bij Kasteel Rosendael zijn er verschillende vacatures te vervullen.

 
Reclame