Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
 

 

Pieter Pauw is een verpleeghuis van Vilente aan de rand van de binnenstad van Wageningen. Pieter Pauw is een kleurrijk gebouw met een eigentijdse uitstraling.
Het biedt woonruimte en intensieve zorg voor somatische (lichamelijke) en psychogeriatrische aandoeningen. 
Op de bovenste etages wonen mensen met dementie. Iedere bewoner beschikt over een éénpersoons kamer en vormt samen met tien of elf andere bewoners een woongroep. 

Elke avond wordt er per woongroep vers gekookt. Dit is niet in veel verzorgingstehuizen zo, want vaak krijgen bewoners in verzorgingshuizen een opwarm maaltijd. De wens is om de bewoners te betrekken bij het koken. Nu koken de zusters naast hun andere bezigheden. Het is hierdoor niet mogelijk om de bewoners te betrekken bij het kookproces omdat de zuster ook wel eens even weg loopt en de bewoners niet alleen gelaten kunnen worden.

Er zijn daarom vrijwilligers gewenst die samen met de bewoners het eten klaar kunnen maken. Het lijkt ons er leuk om hier studenten bij te betrekken omdat wij gevestigd zijn in studentenstad Wageningen. Voor de studenten is dit ook erg leuk omdat zij gratis een gezonde maaltijd kunnen nuttigen. Voor de bewoners is het heel erg gezellig om in contact te komen met de jongeren en krijgen zij persoonlijke begeleiding.  Na het koken wordt er namelijk gezamenlijk gegeten in de woonkamer. 

Welke studenten willen eens in de zoveel tijd samen koken met de bewoners van de Pieter Pauw? Laat hieronder uw reactie achter!

 

 

Reclame