Reclame
Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Brandweer Steenderen deed 2 mei een oproep voor nieuwe vrijwilligers in de rubriek Gelderland helpt

Een nieuwe uitdaging bij de brandweer!

De brandweerposten in Gelderland zoeken nieuw talent. Op zoek naar een nieuwe uitdaging en een nieuwe hobby? Benieuwd of brandweerman of -vrouw iets voor jou is? Kom dan eens kijken bij een oefenavond van jouw lokale brandweer, kijk op www.bijdebrandweer.nl wanneer zij oefenen. Overigens, je bent vrijwilliger maar je krijgt voor oefeningen en uitrukken een vergoeding.

Wij zoeken mannen en vrouwen tussen de 18 en 45 jaar die wonen en bij voorkeur ook werken in de woonplaats. Bij de korpsen is vooral behoefte aan mensen die overdag beschikbaar zijn en dat is ook de reden dat bijvoorbeeld huisvrouwen of -mannen met nadruk wordt gevraagd om te reageren. De brandweerposten zoeken mensen die willen werken in een team, die altijd bereid zijn een helpende hand te bieden en van een uitdaging houden.

Iedere oproep is weer spannend. Je weet nooit wat je aantreft. Brandweerwerk is namelijk veel meer dan alleen maar het blussen van branden. De brandweer is er om mensen en dieren hulp te verlenen bij brand en ongevallen. Zij treedt op bij verkeersongevallen, ongevallen met gevaarlijke stoffen, stormschade en wateroverlast. Hiervoor biedt de brandweer natuurlijk goede opleidingen en oefeningen.

Ook dames zijn welkom

We komen steeds meer vrouwen tegen bij de brandweer. Dames zijn daarom van harte welkom! Ben je alleen overdag beschikbaar of werk je in ploegendienst dan ben je ook welkom. Deze functie is ook prima uit te voeren door dames en heren die bijvoorbeeld in deeltijd werken of die geen betaalde baan hebben. Ook als je overdag slechts enkele uren beschikbaar bent (bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn) dan ben je welkom bij de post.

Kom kijken tijdens een oefenavond

Interesse om een oefenavond van de brandweer bij te wonen in jouw lokale woonplaats? Kijk op www.bijdebrandweer.nl voor de contactgegevens van jouw lokale brandweerpost en vraag wanneer de wekelijkse oefenavond is van jouw mogelijke toekomstige collega's. Neem een kijkje en ga met ze in gesprek.

Wil je meer informatie over een nieuwe uitdaging bij de brandweer, kijk dan op  of reageer hieronder!

Brandweer Steenderen deed op 2 mei een oproep voor nieuwe vrijwilligers in de rubriek Gelderland helpt:

Reclame