Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Welzijn West Betuwe wil starten met een formulierenbrigade voor iedereen die hulp nodig heeft bij het invullen van formulieren. Voor deze brigade zoekt Welzijn vrijwilligers die hier affiniteit mee hebben en hun kennis willen delen met anderen. Het invullen van formulieren is voor veel mensen geen eenvoudige klus. Met deskundige vrijwilligers wil Welzijn West Betuwe inwoners uit de gemeente Neerijnen hierbij ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan verzoeken voor kwijtschelding gemeentelijke belastingen, aanvragen voor jeugdsportfonds of stichting Leergeld, formulieren van het UWV, papieren van een deurwaarder, Digid, enz..
Het invullen van belastingformulieren valt hier niet onder.

We zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om inwoners te helpen bij het invullen en uitleggen van formulieren en officiële brieven. Goed kunnen luisteren, geduldig zijn en onderwerpen duidelijk kunnen uitleggen aan anderen zijn belangrijke vaardigheden voor deze vrijwilligersfunctie. Vrijwilligers krijgen via een coördinator de vragen doorgespeeld, maken zelf met de cliënt een afspraak en handelen de vragen zelfstandig af. Vrijwilligers maken onderdeel uit van een team van vrijwilligers en kunnen altijd terugvallen op ervaren collega-vrijwilligers en professionals.
Het is leuk en dankbaar werk. Mensen worden geholpen bij praktische zaken waar men zelf niet uit komt of zeker over is. Dit geeft hen rust.

Aanmelden of meer informatie? Laat hieronder uw reactie achter!