Reclame
Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Wie zich in zijn verleden verdiept, leert zichzelf beter kennen.
Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem vangt de geschiedenis. In authentieke gebouwen, voorwerpen en ware verhalen. We nemen je mee op een reis door de tijd. Van twee eeuwen geleden tot heel recent. Je komt er ogen te kort. De mensen van het museum lijken zo uit het verleden te zijn weggelopen. Trots op hun erfgoed, inspireren ze je met hun verhalen.
Het brengt mensen dichterbij de geschiedenis dan ooit. Het museum beheert een omvangrijke en unieke collectie materieel erfgoed en ontvangt jaarlijks meer dan 500.000 bezoekers. Nederland biedt al eeuwenlang ruimte aan een veelheid van levensstijlen, tradities, overtuigingen en meningen. Deze diversiteit – die in onze zo snel veranderende wereld alleen maar toeneemt – maakt onze unieke samenleving krachtig èn kwetsbaar.

Lijkt het je interessant om onze bezoekers te vertellen over ons erfgoed of om een ambacht uit te oefenen?
Voor de onderstaande locaties zijn wij op zoek naar vrijwilligers die onze presentaties minimaal een dag in de week kunnen versterken:

- Molukse Barak
- Westerstraat gastheer/gastvrouw ( Jordaan)
- Anansi vertellers (Afro-Caraïbische cultuur)
- Hoogmade, gastheer/gastvrouw ( boerderij uit 2001)
- Radmakerij, timmerman
- Freia, Gastheer/vrouw ( kaasfabriek)
- Indisch achtererf
- Delftse molen, molenaar
- Rosoliemolen, molenaar
- Blauw los Hoes, gastheer/vrouw
- Scheepswerf, scheepstimmerman
- Smederij, smid
- Orgel, gastheer/vrouw

Bent u de juiste persoon die de bezoekers verhalen kan vertellen of om te laten zien hoe de oude ambachten worden uitgevoerd? Laat hieronder uw reactie achter!

Reclame