Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Hoe voorkom je nou dat ouderen tijdens een ziekenhuisopname verward raken of er lichamelijk op achteruit gaan? Door ze extra begeleiding te geven. Het ziekenhuis Gelderse Vallei heeft een aantal jaar geleden  hiervoor een speciaal het Help programma opgezet. Speciaal getrainde vrijwilligers geven extra begeleiding aan de oudere patiënten.

HELP is de afkorting van Hospital Elder Life Program. HELP-vrijwilligers geven extra aandacht en een luisterend oor op verschillende manieren, van het samen een spelletje doen, een wandeling of een praatje maken voor wat afleiding tot een rustgevende handmassage. Alle HELP-vrijwilligers hebben uitgebreide scholing gehad om deze taken goed uit te voeren en worden regelmatig bijgeschoold.

In de afgelopen 5 jaar is het HELP-programma uitgebreid. De vrijwilliger is nu inzetbaar op verschillende afdelingen en ingebed in de zorg. Ook wordt de vrijwilliger ingezet op de intensive care om daar ondersteuning te bieden.

Het ziekenhuis Gelderse Vallei is op zoek naar meer mensen die dit vrijwilligerswerk willen doen. Iets voor u? Reageer dan hieronder!

Reclame