Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Voor het vervaardigen van het Wijksieraad Klarendal zoekt beeldend kunstenaar Marcel Smink 'mede' makers. 

Wijksieraad Klarendal is een kunstwerk dat bestaat uit 75 grote ringen met daarin divers decoratief knoopwerk. De ringen komen boven de straten van het Modekwartier te hangen en zijn tevens voorzien van verlichting. In de donkere maanden voor kerst zorgt het Wijksieraad zo voor een feestelijke verlichting en krijgt de wijk zijn eigen unieke sfeer.
Het knoopwerk doet denken aan het ouderwetse handwerk, zoals kanten kleedjes. De link naar het nieuwe Klarendal is dat dit knoopwerk tegelijk een ambacht is met een knipoog naar de creatieve ondernemers die zich nu hebben gevestigd in Klarendal.
De komende maanden zullen de ondernemers van het Modekwartier en inwoners van Klarendal samen de ringen gaan knopen. Op verschillende manieren komen zo verbindingen tot stand.
Het is fantastisch om dit samen met anderen te doen. De sfeer is heel goed en het resultaat om trots op te zijn. Stel je voor dat je straks je eigen zelfgeknoopte ring boven de straat ziet hangen. Dat is toch geweldig? 
Er zijn momenteel ongeveer vijftien mensen aan het knopen in een oud schoolgebouw aan de DS Bechtlaan1. Om het op tijd klaar te hebben voor de kerstdagen en het hele gebied te voorzien van het Wijksieraad, is echt alle hulp welkom.  

De extra handjes zijn wekelijks welkom op 
maandagochtend 9:30-12:00
-middag 13:00-17:00
-avond 19:30-22:00
dinsdagavond 19:30-22:00

Wil je mee helpen? Reageer dan hieronder!