Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

"De projectgroep 'Kasteel Hulhuizen' zoekt iemand die ons kan helpen om met een grondradar een specifiek stuk grond in de zogenaamde Klompenwaard (Doornenburg) in beeld te brengen. Uit oude kaarten weten we ongeveer de locatie van kasteel Hulhuizen dat rond 1660 is weg gespoeld door oprukkend Waalwater. De projectgroep bestaat uit een aantal lokale enthousiastelingen en enkele bestuursleden van Historische Kring Gente.

Kasteel Hulhuizen heeft waarschijnlijk tot 1660 in de Klompenwaard gestaan. Het is nu een natuurgebied uiterwaarden aan de Waal waar runderen en paarden lopen. We weten zeker dat het kasteel heeft bestaan, maar weten niet zeker wat de exacte locatie is. Vorig jaar maart heeft Hulhuizen een jublieum gehad omdat zij toen 200 jaar bij Nederland hoorde. Op deze dag werden er verschillende activiteiten georganiseerd en daaruit is het initatief "projectgroep Kasteel Hulhuizen" ontstaan.
De historische kring Gente is al een paar jaar bezig om uit te zoeken waar het kasteel exact gestaan heeft en of er meer informatie is. Samen doen zij nu verschillende onderzoeken maar hebben nu echt een grondradar nodig om te kijken of ze een deel van het fundament kunnen terug vinden. Het vermoeden is dat het nadat het door de Waal is weggespoeld is afgebroken maar dat het fundament er nog ligt.

Heeft u een grondradar of kunt u de projectgroep helpen aan een grondradar voor een dag? Laat hieronder uw reactie achter!