Reclame
Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Voor een naai-opleiding in Gambia ben ik opzoek naar naaigarnituren ( garen, naalden, knopen, ritsen enz).

In 2016 heb ik mijn eigen stichting opgezet Empowering Girls Gambia met als doel  het Empoweren van jonge meisjes zo dat zij eigen keuzes kunnen maken en nee durven zeggen tegen seksueel geweld, ongeplande zwangerschappen en kind-huwelijken. Zodat ze niet gediscrimineerd worden maar juist leidend kunnen zijn. Door voorlichting en weerbaarheidstrainingen aan te bieden wordt de zelfredzaamheid bevorderd. 

Het idee voor de naai-opleiding is ontstaan toen op enig moment tijdens de voorlichtingen bleek dat meiden niet de beschikking hebben over hygiënische verbandmiddelen. Het idee werd geopperd om dit zelf te maken. Het plan werd op papier gezet en uitgewerkt.

Het naaiproject biedt 15 meisjes een leer- werkplaats aan met als beoogd doel zelfstandig kunnen naaien. Door middel van sponsoring is het mogelijk gemaakt 5 naaimachines aan te schaffen waar per toerbeurt aan gewerkt kan worden. Er wordt wasbaar maandverband gemaakt. Hierdoor verbetert de hygiëne én kunnen de meisjes toch tijdens hun maandelijkse periode naar school. De naailessen worden gegeven door een ervaren docent die hen naast naaivaardigheden ook leert verantwoord om te gaan met materialen. Zelfontwikkeling en zelfontplooing wordt zo gestimuleerd.

Het volgende doel is om de gemaakte materialen te verkopen om met de opbrengst nieuwe materialen aan te kunnen schaffen. Ten einde ook meer naaimachines aan te kunnen schaffen zodat meer meiden aan het naaiproject kunnen gaan deelnemen.

Heeft naaigarnituren over? Reageer dan hieronder!

Reclame