Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Wanneer je ouder wordt is het soms lastig verbonden te blijven met de samenleving. SWOA zorgt ervoor dat ouderen nog onderdeel blijven van de samenleving.

En dáár hebben wij meer helpende handen bij nodig en daar kunnen wij jouw hulp goed bij gebruiken. Wat gebeurt er allemaal op een dagbesteding? De titel zegt het al, het is niet alleen koffie schenken! Elke dag ziet er weer anders uit en dat is wat het werk zo leuk houdt.

Wat moet ik dan doen als vrijwilliger? Een aantal activiteiten die op een dagbesteding plaats kunnen vinden is bijvoorbeeld koken, bewegen, wandelen, muziek luisteren, knutselen, musea en lunch concerten bezoeken, meewerken op de stadsboerderij, tuinieren, werken op onze eigen timmer werkplaats en nog veel meer.
Het is hierbij de bedoeling dat je op zoek gaat naar wat iemand leuk vindt om te doen en daar op inspeelt.

Werken op een dagbesteding is geen standaard werk, er zijn dingen die elke dag moeten gebeuren, maar soms heb je onverwachte situaties, waar je snel in moet kunnen schakelen. Mensen die nog nooit met ouderen gewerkt hebben en twijfelen of ze dat wel moeten doen, omdat ze denken dat het misschien saai zou kunnen zijn…. Nou, dat is het absoluut niet. Dit is iets wat je zelf moet ervaren, want er zit echt veel afwisseling in de werkzaamheden.

De doelgroep waar wij mee werken, voelt zich van binnen nog jong, woont zelfstandig en kan een steuntje in de rug voor wat betreft zelfredzaamheid best gebruiken. Waardoor hun wereld niet kleiner maar juist weer groter wordt. Daarnaast biedt het de eventuele mantelzorger wat meer respijt. ‘’Je werkt met ouderen, maar het is niet alleen voor ouderen’’ – Deelnemer dagbesteding SWOA Interesse? Nieuwsgierig en wil jij sfeer komen proeven op onze locaties?

Laat hieronder uw reactie achter!

 

Dagoproep

  • Martin de Boer gezocht voor reünie klas HBS-A Baudartius College    Volgend jaar is het 50 jaar geleden dat onze HBS-A klas van het Baudartius College in Zutphen eindexamen deed. Wij willen dit jaar een reünie organiseren aangezien de school dit jaar 100-jaar bestaat. Ik heb inmiddels de gegevens van 21 nog levende leerlingen binnen en helaas zijn er 4 leerlingen overleden, maar we zijn nog op zoek naar 1 leerling; Martin de Boer, geboortedatum:15-05-1951.