Reclame
Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Twee keer in het jaar  zijn vrijwilligers actief in de bronbossen van Middachten. Ze zorgen ervoor dat het blad en blubber en gevallen takken verwijderd worden uit het water om een goede doorstroming en afvoer van de beek te bevorderen. Omdat je niet met machines op de die plekken kunt komen, moet alles handmatig gedaan worden.

Meestal wordt vanaf de kant gewerkt met werktuigen die door hun naam en uiterlijk middeleeuwse associaties oproepen: de krag of de hekkel (een greep, loodrecht aan een lange steel) of de baggerbeugel. Bij de beken kan het slik en het andere afval op de oevers worden gedeponeerd. Bij de sprengen moet het echter uit de sprenggeul worden gehaald; het slik wordt naar het omliggende maaiveld of naar elders afgevoerd, dit om te voorkomen dat belemmering van de kwel ontstaat (het water dat spontaan opborrelt uit de grond) of dat de omgeving te voedselrijk wordt. Overhangende takken worden afgehouwen en gras wordt langs de oevers weggemaaid.

In de afgelopen drie jaar zijn goede resultaten geboekt met het inlopen van achterstallig onderhoud.Dichtgegroeide sloten zijn opengemaakt en uitgediept; het water stroomt weer. Het wordt meer en meer een kwestie van jaarlijks bijhouden en dat maakt het werk steeds lichter. Om dit werk te kunnen blijven doen zijn wij op zoek naar sterke mannen en stoere vrouwen,Als je van buitenwerk houdt en graag de armen uit de mouwen steekt is dit iets voor jou!

De werkzaamheden vinden iedere vrijdag in november plaats

Lijkt het u leuk om aan de slag te gaan? Reageer dan hieronder!

 

 

Reclame