Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Een bijzondere kerstwens van vrienden van Nico en Jolanda uit Oosterhout bij Nijmegen. Zij willen de hele grote kerstboom optuigen die hun overleden zoon in hun achtertuin plantte toen hij zeven was.

Zoon Luc overleed in 2015 op 13-jarige leeftijd aan leukemie. Daarna wilden zijn ouders geen Kerst meer vieren. Dit jaar willen zij het voor het eerst weer proberen en hun vrienden Roos en Bianca wilden hen daarbij helpen. Daarom stuurden zij een kerstwens in voor de kerstshow 'Kerst vier je samen' van Omroep Gelderland.

Foto van zoontje Luuc

Speciale boom

De boom is inmiddels fors uit de kluiten gewassen en die wordt nu met kerstverlichting en - ballen fraai versierd. 'Zodat ze troost uit deze boom kunnen halen en Luuc er toch een beetje bij is', leggen vrienden Roos en Bianca uit. 'Nico en Jolanda verdienen dit omdat ze sinds het overlijden van hun enige zoon zijn wens uitvoeren. Namelijk met hun stichting tablets geven aan terminaal zieke kinderen, zodat ze even vergeten dat ze ziek zijn. En de ouders een lichtpuntje geven dat er mensen zijn die zich belangeloos inzetten en met hen meeleven. Ze verdienen nu zelf een lichtpuntje en hoe mooi zou het zijn als we dit kunnen geven met de speciale boom van Luuc.'

Elke dag gaat er in de kerstshow van Omroep Gelderland 'Kerst vier je samen' een kerstwens in vervulling. Vrijdag 21 december is de kerstwens voor Nico en Jolanda aan de beurt. De kerstshows worden van 17 tot en met 23 december elke werkdag uitgezonden. Bekijk hier de uitzending.