Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend
'De hele avond deed mijn computer ping, ping, ping. De mails met reacties op mijn oproep voor stickerverf bleven maar binnen komen.' Joop uit Nijmegen wist niet wat hem overkwam toen hij overspoeld werd met reacties op zijn oproep bij Gelderland helpt op Facebook. 'Het is echt overweldigend. We zijn naar de buurman gelopen, want ik dacht dat er een fout op de computer zat, maar nee het waren allemaal mailtjes met reacties. We konden het echt niet geloven'. Joop is op zoek naar verf zodat hij zijn enige hobby kan blijven uitoefenen en dat is stickerverven.

Al vijftien jaar  zorgt Joop voor zijn ernstig zieke vrouw: 'Mijn vrouw druft niet alleen te zijn en dus kom ik bijna nooit buiten en zorg ik 24 uur per dag voor mijn vrouw'. Het stickerverven is dan ook voor Joop enorm belangrijk: ' Het biedt mij ontspanning en daarnaast vind ik het heel leuk om met verschillende kleuren te werken'.

Doordat Joop zelf niet de financiële middelen heeft zocht hij contact met Gelderland helpt in de hoop dat er mensen zijn die hem wilde helpen aan nieuwe spullen. Op zijn oproep kwamen heel veel verschillende hartverwarmende reacties:

Waardering voor de mantelzorger

Charlotte: 'Hoi Joop! Ik vind je verhaal zo ontroerend en ontzettend mooi! Ik heb super veel waardering voor wat je doet en zou je heel graag willen helpen met je leuke hobby!'

Kaoutar: 'Dag Joop, Ik zag uw filmpje, ik vond het zo prachtig dat u uw vrouw zoveel helpt, dat is echte liefde! Ik ben heel erg blij dat je ook ontspanning kan vinden in het stickerverven.'

Joop laat weten erg onder de indruk te zijn van alle reacties: 'Ik ben nu 62 jaar maar ik heb nog nooit zoveel mooie cadeautjes gekregen in mijn leven als gisteravond.'

Een jaar lang gratis verf

In de radio-uitzending, gepresenteerd door Frank van Dijk  werd Joop nog extra verrast door de makers van Creall verf uit Ermelo. Zij maken de verf die Joop gebruikt tijdens het stickerverven. De Ermelose fabrikant heeft voor een jaar lang stickerverf gedoneerd en Joop uitgenodigd voor een  rondleiding door de fabriek, zodat hij kan zien waar zijn verf gemaakt wordt. 

Naast al deze mooie reacties zijn er ook heel veel mensen geweest die ook graag geld wilde doneren aan Joop. Gelderland helpt kan hier niet in bemiddelen. Bij Gelderland helpt worden alleen vragen en aanbiedingen behandeld met gesloten beurs. Joop heeft alle reacties ontvangen en zal persoonlijk contact met de mensen opnemen.