Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Jaarlijks nemen ruim 500 basisschoolleerlingen uit de gemeente Ede deel aan de Natuuropschoondag op 11 oktober. Zij maken dan de heide zoveel mogelijk vrij van jonge boompjes zodat de heide open blijft voor insecten, vogels en hagedissen. Buurt Ede en Veldhuizen zoekt veel vrijwilligers die willen helpen bij de organisatie van de Natuuropschoondag. Daarnaast is de wens om vaker aan de slag te gaan op de Eder Heide. Hiervoor zoekt Buurt Ede en Veldhuizen enthousiaste vrijwilligers voor de nieuwe bos-en heidewerkgroep om met enige regelmaat het landschap te onderhouden.

Gratis cursus over landschap

Om vrijwilligers goed voor te bereiden kunnen zij 28 juni een gratis cursus over het landschap van Ede en de biodiversiteit volgen. Deskundigen geven uitleg in het veld over hoe je bos en heideterreinen aantrekkelijker kan maken voor wilde bijen, vlinders, reptielen en vogels. Daarna volgt nog een theorieavond en enkele praktijkochtenden. Buurt Ede en Veldhuizen, de gemeente Ede en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) bieden deze cursus aan.

Belangstellende vrijwilligers die willen helpen bij de Natuuropschoondag op vrijdag 11 oktober en/of de bos- en heidewerkgroep kunnen zich aanmelden door hieronder te reageren! 

 

Reclame