Delen op Facebook
Delen op Twitter
Vertel een vriend

Voor de sociale vervoersdienst AutoMobiel  is Welzijn Rivierstroom op zoek naar inwoners met een eigen auto die het leuk vinden om anderen een handje te helpen. De chauffeurs krijgen een onkostenvergoeding van 30 cent per kilometer. Dit wordt contant met degene die gereden wordt afgerekend. De chauffeurs worden vrijwilliger bij Welzijn Rivierstroom in Buren.

Doel

Doel van Automobiel is mensen helpen om zolang mogelijk mobiel te blijven. Vooral ouderen die langer thuis blijven wonen hebben in de plattelandsgemeente Buren soms moeite om van A naar B te komen. Automobiel is voor hen dé oplossing om er zo nu en dan uit te kunnen. Daardoor kunnen mensen hun horizon blijven verbreden en hun sociale netwerk gemakkelijker onderhouden. Dat houdt mensen vitaal.

AutoMobiel brengt de vervoersvraag van de inwoner en de beschikbare vrijwillige chauffeur bij elkaar. Servicepunt Thuiswonen doet de coördinatie en planning van de ritten. Voor 15 euro per jaar wordt men lid en kan er onbeperkt gebruik worden gemaakt van de vervoersdienst. Per gereden kilometer betaalt de klant 30 cent rechtstreeks aan de chauffeur.

Interesse of vragen? Kijk hier voor meer informatie of laat hieronder een reactie achter.